東京美食分享區2

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
食過, 就係想睇下邊間好食d
比10K個個有咩唔同
臨出發前打左兩個星期電話都打唔通
去到親臨去book檯食藩yoroniku
點知佢話唔受一個人既客
點解要歧視毒撚

以後都係去ushigoro
服務好(上次係個靚仔waiter主動幫我燒)、牛好味
最緊要係一個人去都好enojoy
最近試左ushigoro上左米芝蓮間肉割烹 上
建議食25000個course
(野食豪華d,同埋個少少錢唔爭在)
我太遲book得返20000個個
專食肉既omakase係幾新奇同好玩
不過服務爭咁d
廚師唔多識英文、講解都係介紹兩句就算
啱啱睇Tabelog 有人食過午餐 照參考下

10點去到(1030開門) 有16人排緊 1010開始接待 而家唔洗俾定1000yen先 11點有得食
五ノ神會唔會排好耐
想食河豚同鮟鱇魚 有冇推介?

應該5月20號左右去

佢地網站有晒資料
你講果間應該係S果間,好似話日本人訂有隱藏menu
呢兩種魚係春天當造咩
唔當造但都想試
會席料理上tabelog搵分數唔曳嘅就ok
如果係想食隱藏名店鍋物之類的話似乎過咗季
我認得你啦
之前你係呢個post問人有無食過ushigoro
個時我都有覆你
我同你一樣食普通 焼肉うしごろ咋
我有frd食過ushigoro s.
佢話我1個人應該book唔到,因為佢全個室
所以我先走去book 蕃yoroniku
點知佢都係唔俾人一個去食
同埋我講既 肉割烹 上 又係另一間餐廳黎
用肉做主題既omakase
一個人都可以食到,不過一個人要打電話去book位
俾個網你睇,可以考慮下次去東京試試
http://jo-tokyo.jp/
唔該巴打

真心同情你既遭遇
快d搵個鍾意食肉既旅伴去啦
嚟緊星期五一條友去 有無人想一齊去食燒肉或者蟹 一個人book唔到
邊間蟹呀? 蟹道樂我一個人冇訂枱walkin都食到
巴打我星期日ok
想食牛
蟹道樂之前有食過呀 想試第二間有無推介
好啊 我星期日都得 方唔方便留個聯絡方法?
可以試吓呢問 銀座 蟹みつ
http://kanimitsu.com

有米之選就東京望洋樓啦
呢個岩我唔, lunch食又平

有冇西餐介紹?想試下日本食西餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞