東京美食分享區2

720 回覆
25 Like 2 Dislike
琴晚食完蛤湯沾麵,好正喎

啱啱發現有個拉麵祭
有全國出名既拉麵店黎參加
https://kraken39s.com/ramen-fes-oyama2019
有pass既可以坐新幹線去小山

時間:
2019年
①3月21日(祝)~24日(日) ←22日は17時~20時
②3月30日(土)~31日(日)
③4月6日(土)~7日(日)
④4月13日(土)~14日(日)
西新宿 麺屋翔
二子玉川 濃麻呂

呢兩間都係我好鍾意食
請問有無巴打食過Afuri 阿夫利
有咩評價?
啱啱發現有個拉麵祭
https://kraken39s.com/ramen-fes-oyama2019

時間:
2019年

第四陣有中華蕎麦とみ田
有幾神心先會搭車去食
有冇人食過東京站嗰間松戸富田麺絆?
佢個twitter會link咗去中華蕎麦とみ田
好似分店咁 如果係就唔使去松戶食咁遠

一樣要排
請問有無巴打食過Afuri 阿夫利
有咩評價?

貴夾唔飽,冇乜特別,喺附近宵夜唔使排就可以過下口癮嘅

一樣要排

巴打食過? 味道如何
就算排一兩個鐘都好過搭車去攞整理券
幾個鐘頭之後返去食啦

一樣要排

巴打食過? 味道如何
幾個鐘頭之後返去食啦

冇,下次諗住去但應該係去本店
上面位巴打話攞完整理卷去食蕎麥麵個Plan好吸引
一樣要排

巴打食過? 味道如何
幾個鐘頭之後返去食啦

冇,下次諗住去但應該係去本店
上面位巴打話攞完整理卷去食蕎麥麵個Plan好吸引

聽落都覺得飽
good luck
係當地問日本人帶我去既
新宿 春日亭 油ラーメン

油麵 類似撈麵類既

每次朋友來東京搵我都會帶佢去食

味道係小辣 份量係特大

鋪頭格局細間
內裡氣氛環境不錯

可以行既位真係太窄,有一個位如果肥小小就入唔到去
長期冇位,少外國人大多本地日本人食
禁飛既鋪頭唔駛驚點單問題

可以簡大蒜量同埋芽菜量 日本語

佢仲有個TKG(卵かけご飯) 生蛋撈飯
係用食完既麵剩低既湯汁撈埋 連埋特制醬汁
係絕品 而且生蛋腥味大大降低了

新假期冇介紹

呢間次次去秋葉原都有食,好正
秋葉原仲有間串燒叫立ち飲み 串吟都好正

唔介意係台灣既可以睇呢個
https://www.ptt.cc/bbs/Japan_Travel/M.1551961024.A.206.html

唔介意係台灣既可以睇呢個
https://www.ptt.cc/bbs/Japan_Travel/M.1551961024.A.206.html

超詳細喎篇嘢
睇完之後結論係如果有時間嘅話
等佢本店開返先去食
係當地問日本人帶我去既

油麵 類似撈麵類既

味道係小辣 份量係特大

鋪頭格局細間
內裡氣氛環境不錯

新假期冇介紹

呢間次次去秋葉原都有食,好正
秋葉原仲有間串燒叫立ち飲み 串吟都好正

仲有聖誕節果日同老闆去炸串田中食左炸串 新宿附近食既

味道來講炸蛋入面個蛋黃需然唔係完美既流心蛋
但係食落去脆脆既面衣同埋蛋黃係口入面完全係一個全新享受

推薦既仲有炸蝦一定要點他他醬「タルタルソース」
一路食一路飲杯なま就最好(生啤中杯)

仲有巴打們注意 食炸串注意
點果個中濃ソース(醬汁)唔可以點第二次係必需知道

即係你咬完唔可以再沾汁,咁樣係唔衛生既行為

新宿東口步行十分鐘左右 本店有英文menu
但注文(落單)就要用口講冇機禁

推薦飲品係hiball 生啤或可樂
係當地問日本人帶我去既

油麵 類似撈麵類既

味道係小辣 份量係特大

鋪頭格局細間
內裡氣氛環境不錯

新假期冇介紹

唔係油そば咩
啱啱發現有個拉麵祭

時間:
2019年

第四陣有中華蕎麦とみ田
有幾神心先會搭車去食

每年10月左右東京都有ramenshow
Sushi連宮葉都無真是不用討論
Tabelog有4.12分
Lunch set只是做5000-6000¥
其他4分以上的起碼15000以上先走到

利申:每次去東京都一定食
啱啱發現有個拉麵祭

時間:
2019年

第四陣有中華蕎麦とみ田
有幾神心先會搭車去食

每年10月左右東京都有ramenshow

呢嗰?

而家睇返當日飯田商店都有開檔
早知食埋

請問lunch幾點鐘去到排
使唔使預約先

一樣要排

巴打食過? 味道如何
幾個鐘頭之後返去食啦

唔洗排太耐上星期去下晝兩點排半個鐘
不過好貴
我叫左並盛全topping成1600yen
同埋我覺得似本店但唔感動
真係純粹用錢買時間

使唔使預約先

只有電話book
我自己通常早5分鐘到
最好食最早個輪
我通常Day1就叫酒店幫手訂
有沒有Ching成功去過
鮨 さいとう同日本橋蛎殻町 すぎた食野
可以分享一下經驗
係當地問日本人帶我去既

油麵 類似撈麵類既

味道係小辣 份量係特大

鋪頭格局細間
內裡氣氛環境不錯

新假期冇介紹

唔係油そば咩

🙇🏻‍♂️多謝糾正

使唔使預約先

只有電話book
我自己通常早5分鐘到
最好食最早個輪
我通常Day1就叫酒店幫手訂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞