東京美食分享區2

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
好多都算係對外國人友善,又未至於壽司或者部分懷石料理未計酒水就無底深潭咁
係唔知點解冇乜人討論

去親東京都一丁友未有機會試Quintessence
其實新一代鮨店都對外國人好左好多
果D介紹制的懷石料理果D就真係唔知點算
想試Sugalabo多d
窮撚唔識人高攀唔到呢間
下次去東京試Florilege先
我都唔識..所有得個想字
我反而想知日法係咪真係分分鐘好食過歐洲d 米芝蓮
未接受到太有創意嗰類日法(法日?)
係咪好食過歐洲嘅就要等高手解答,未有機會去歐洲
食左Ushigoro

真係好正

成左最貴既set
真係一句:抵屌,A5真係好好食
正喎, 洗唔洗訂枱
我睇咗了, Ushigoro 網上可以訂
其實平少少既set畀既肉都係A5,但係差果3000円,不如畀多少少,有幾款食物只有呢個set有,menu散叫都唔得。

仲有一樣野係食服務,全程有人幫我燒,肉分5次上,燒一次換一個網,過程中你想要幾熟可以同店員講,佢會幫你控制。

我老婆唔食得生野,佢地將頭盤生肉三食換燒肉畀佢,燒肉果陣,特意燒熟d畀我老婆,我就medium。

中間有個係燒肉加生蛋撈白飯,佢地將我老婆果隻蛋走晒蛋白,再加熱個蛋黃。呢樣野我唔會係香港搵到。
用epart拎飛啦, 上面有教
咁正

英文溝通到?

因為同行有人唔食生牛肉, 但食生雞蛋
係tablecheck到打唔食生牛肉應該ok la
lunch一般唔洗排...
雖然我多數dinner去食
可以,訂位時唔好訂餐,淨畀訂位費,去到果陣同佢地講唔食生就得。

英文方面我覺得佢地係屬於ok,最好自己學多幾句
要信用卡俾咗錢先?
依家新成藏如果想晚餐食要幾點排?
13000 匠コース 同10000分別係咩呢?
我去tablecheck 13000冇寫食咩?
你去左就唔會過數,會退訂
有無食過yoroniku
無呀,巴打食過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞