[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
又想阿孝孭鑊
係唔係無直播
【高級組銀牌賽】今屆決賽會喺明年1月26日喺大球場上演,邊隊會率先攞到決賽入場券呢?周日(23日)1600傑志同東方龍獅喺旺角場鍊完就知喇!雖然今場因為某啲原因,唔能夠為大家安排直播,但「宿敵對決」喎,咁好戲碼絕對值得入場支持。若果真係行唔開,都可以捧今場由「#大頭」替工嘅文字直播場,球場見啦~~~~
#1224直播NIKE全港學界精英籃球比賽
#1225直播高級組銀牌賽另一場4強

#純港超一站式新聞平台~ https://welovehkpl.com 
傑志 Kitchee
東方龍獅足球隊Eastern Long Lions Football Team

【自己友優惠】
Midwest Vintage https://bit.ly/2ARMcQL 
Happitea https://bit.ly/2G2OgLD
雖然今場因為某啲原因,唔能夠為大家安排直播,但「宿敵對決」喎,咁好戲碼絕對值得入場支持。若果真係行唔開,都可以捧今場由「#大頭」替工嘅文字直播

咖啡都唔飲就係為左搵link
lm
靜到 唔講唔知今日有場波
希望今日可以3000+
Lucas 嚟?
同鄭展龍一齊搭地鐵
問佢有冇份出ok?
佢上連登咪知我真人咩樣
去緊旺角場?
應該係啦,我之前睇訪問都估佢係住彩虹
係咪我錯覺 今季好似少左直播咁
咁早去旺角場,佢應該最少入咗最後 16-17人 名單
聖誕前夕,旺角場今午上演「傑東大戰」戲碼,由傑志於高級組銀牌4強硬撼東方龍獅。「藍鳥」主將華杜斯上屆4強因停賽無緣上陣,今仗養精蓄銳出戰東方,加上兩軍防線各有隱憂下,勢上演一場鬥攻大戰。

傑志於上屆挾衛冕姿態出戰銀牌4強,在華杜斯停賽及丹尼領紅被逐下,戰至加時以1:3不敵上屆冠軍陽光元朗。今仗傑志有華杜斯休戰近3星期後強勢登場,這名上季香港足球先生,在10月底重返港超後上陣6場入2球,包括銀牌8強對夢想FC建功,他認為今仗是時候讓傑志證明實力:「上季的事已成過去,對東方的大戰在聖誕前夕是很好的戲碼,我希望有很多球迷入場觀戰。傑志在上半季的表現並非理想(暫列港超第6),今次是好機會,去展示我們仍然是很強的球隊,毋懼任何對手挑戰。」

傑志嚴防死球攻勢

在9月港超,傑志以1:1逼和東方龍獅,隊長黃洋透露,球隊近來操練多在防守死球攻勢下工夫,又指銀牌作為每季首項重要錦標,奪標有助提升士氣,以迎接下半季連場硬仗。傑志主教練朱志光表示,韓國守將金奉珍有傷在身,而上周久休復出後備入替的中堅艾里奧,亦未有十足體能,中堅位置料續由列斯奧與李毅凱拍檔。

去季效力元朗的巴西射手艾華頓,上屆銀牌4強對傑志梅開二度,兼成這盃賽最佳球員。今季他轉投東方,將爭取再做藍鳥剋星,與暫列聯賽射手榜榜首的洛迪古斯攻堅。不過,東方近來陷入中堅荒,除了荷西安祖收咧,東方主教練陳婉婷亦證實,另一中堅井川祐輔因傷未能趕及上陣,或需由過去兩仗任中堅的迪高繼續客串。

葉鴻輝籲踢出季初信心

今仗再倒戈的中場林嘉緯承認,球隊近况兩連敗,跟季初相比表現有所回落,急需一場勝仗去重拾信心,並笑言離開傑志後,一直很期待在場上跟華杜斯較量,如今實現願望。門將葉鴻輝也指,傑志在華杜斯回巢後,表現穩定不少,必須多加提防:「球隊近兩仗表現不太理想,傷兵多是其一因素,希望可在今仗踢出季初信心。」今仗勝方晉級後,將於下月26日出戰決賽,另一場4強則由和富大埔與富力R&F,在周二聖誕日合演。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞