[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
學銘?
傑志主教練朱志光賽後表示,球隊仍有改善的地方︰「其實今日場波大家都打得唔錯,雙方都想入今季第一個決賽。喺上半場大家都有好多埋門,係場幾精彩嘅比賽嚟。贏波固然係好,但係我哋都有啲嘢做得唔好,喺控球權方面,我哋有時好容易失波。總括嚟講今日係一場好緊湊嘅比賽,一啲都唔容易應付,球隊今日贏波嘅決心好大,不過對方都打得唔差。」
「高級組銀牌」周日(23日)假旺角大球場上演的四強戰,傑志以3比1擊敗東方龍獅晉身決賽。在賽事下半場為「藍鳥」頂入領先2比1一球的李毅凱,就他指着自己球衣印字的慶祝動作,於賽後作出解畫,並希望將來自己能夠披上香港隊的戰衣︰「我覺得自己喺香港隊,需要有一個席位,無論表現或者用波方面,我覺得自己喺球場上嘅表現值得入選。呢個入波嚟得好合時,我會好好裝備自己迎接新教練嘅來臨,無論入唔入選到都會繼續做好自己。今場波好關鍵,可以入波幫球隊入決賽,自己好滿意。」
高級組銀牌傑志3:1 東方龍獅
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/540278

有線新聞片
用波好
76勇同球霸凱邊個煩膠d?
http://news.tvb.com/sports/5c1f7bfde60383d0580a0c48/

Tvb 新聞片

本地銀牌足球賽:傑志 3-1東方
打和super
如果東方打傳控 垃王冇用武之地了

一個係靠含撚,一個係唔知有咩值得串
「季初能踢出小組用波的風格,但自一對中堅受傷後,我們整體用波的信心低了,頭兩三場即使受壓也敢於用波,但近來的比賽出現了很多長傳,這又是否我們想建立的踢法?」
嘉緯進而指出,希望球隊可將練習所得在比賽中實踐:「在傑志高水平的壓迫之下,我們又敢不敢用波?若我們每日練波做一件事、比賽又做另一件事,這是信心的問題。希望我們全隊,由教練球員一同去傾談,看看如何解決這問題。」
76勇踢廢隊
含柒啦支那仔
仲有av, 妹祖,朱屎。
唔係敢唔敢
係用唔用到
對住啲強隊就現番形
題外話
今日覺得唐文都突然上左電 踢得幾好
yuto?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞