[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
無限復活
入藉之父-傑志足球發源地
沒有貝老引入費7 Alex 艾里奧 傑志怎能踢亞冠?
1日仲收150蚊 1日都唔會入場
咁你要入場撐理文了,$60咋
咁突然又有返河水杯既 唔係一早公佈左港聯對香港咩
香港joke 球
師兄 想問下你凱景入場睇過幾多場啊咁
都係收得好平架咋 港超良心
足總當年夠話港超聯淨係俾職業球隊玩
香港 港聯 傑志 山東魯能
周日(23日)下午4時旺角大球場上演「高級組銀牌賽」4強大戰,傑志與東方龍獅力爭決賽席位,兩軍為備戰今場對決,日前訓練均加插練射12碼環節,雙方主帥均異口同聲表示,「一場過」的盃賽有別於聯賽或早前菁英盃分組賽,比賽中隨時出現不少變數,提醒球員要打醒十二分精神應戰!

傑志近期錄得兩連捷,上仗「菁英盃」更有養傷多時的中堅艾里奧復出,另外除上場停賽的李毅凱外,上周獲安排休息的中場華杜斯亦會復出。主教練朱志光認為,淘汰賽變數較大,對球員狀態及臨場應變能力要求更高:「始終係一場過嘅盃賽,對手無論領先或落後都會踢得好放,毫無保留咁去踢,所以球員臨場表現好關鍵。球隊傷兵情況一直有改善,但都擔心佢哋比賽狀態未夠,所以都盡可能畀時間佢哋重拾比賽感覺。」

接連於聯賽及菁英盃落敗的東方龍獅,雖有守將井川祐輔大腿受傷缺陣,但其拍檔基頓有望趕及復出,或夥拍串演中堅的迪高鎮守中路,上仗倦勤的洛迪古斯亦可披甲。東方近4仗不勝,主教練陳婉婷強調只會集中應付眼前一仗,不會想太多負面事情︰「現階段唔係去諗近期嘅成績,唔係去諗有邊個受傷,今日贏咗就入決賽,球隊上下呢個禮拜都係諗點去贏波。」

今場為「高級組銀牌賽」4強戰,法定時間90分鐘如未分高下,會加時、上下半場各15分鐘,再和則會以互射12碼定勝負。
戲碼唔錯
究竟王6C影大合照幾時唔係死老豆咁樣
話說,我霖ig係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞