[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
根本打得唔好
幾十球反擊都把握唔到
呢球速度咁快 係難救既

(王藝霖攝)
教練都有責任
炒左咁多下都唔屌
結果幾球都replay咁射曬出界
俾獎金 嘩 送百萬當係碎銀~
牙霖
高級組銀牌」決賽組合終在聖誕節(25日)誕生,決賽戲碼為傑志對和富大埔。和富大埔今以3比1擊敗富力R&F,取得另一個決賽席位。在今場4強比賽中後備上陣,身高1米95的澳洲中鋒哈利雖未能取得入球,但頻頻於前場製造威脅,先搏得12碼助球隊收復失地,及後再交出直線,並由勞高射入,為球隊反超前。

賽後這位生於除夕的射手難掩興奮:「贏波係一個好好嘅聖誕禮物同生日禮物,因為我今個星期生日(31日),殺入決賽係一個好好嘅成就,我相信我哋能夠贏冠軍!」他又揚言:「入到決賽唔係睇邊個踢得好,而係邊個最盡力,我哋有好多好肯搏盡嘅球員,決賽對傑志我相信我哋會有好表現!」

今場他雖然先列後備,但他認為球隊比個人重要:「無論正選定後備都冇所謂,我落到場,就係要令球賽出現變化。今場我喺對手體力下降嘅時候上陣,我好開心自己能夠為球隊改變戰局。」
有無人可以分析下點解伊高啲過人咁撚勁 你話佢跑得好快又唔係 過人又唔係靠啲華麗既假動作 (不過今日招牛尾巴真係睇到嘩嘩聲 )
大埔主教練李志堅坦言:「對手嘅板斧唔係太多,我將杜度擺落去都已經包晒,所以真係唔太擔心。」
咁你又換返基藍馬出黎做乜
Mma先搞得掂支那狗
有球伊高牛尾巴過完傳俾黃威,黃威再過兩個個球真係好好j
大佬傷
其實基藍馬出嚟頂好多波
不過對腳就
本身都想換嘉耀 結果叫左基藍馬 你講到咁唔擔心咪直接出嘉耀或者唐道b
大埔熱身個個都跑 佢就係道行行企企
有無諗過佢根本跑唔起
立即俾網軍負評
其實睇佢身型唔算好重 到底個人有幾唔fit先跑唔起
楊正光成條on9仔咁
果然光蛇先係畜力最大阻礙
至於富力主帥楊正光就指吳超覺的判決改變球賽的過程,不過同時讚賞球員的努力。對於陳俊樂會否如期在1月尾返回廣州富力,他指暫時仍要與富力相討,亦認為如果季中突然缺少一名主力會對球隊造成大影響。
即係唔要你
仆街局黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞