💳信用卡討論區(61) 迎接2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
如果真係冇哂4%同10x張卡咪擺係度,反正永久免年費
中銀信用卡嘅迎新亦唔見得特別好睇好食,唔會為食迎新而CUT咗佢

同埋可以答你
唔駛等1月1日,我都知我依家拎緊果張中銀卡做緊嘅優惠去到2019年尾
大貓至紅海外網上2019仲有冇架~~
都30號啦~~
啱啱用里數換左6月大阪機票來回
收到email Your eTicket is ready: use booking ref xxxxxx for your flight (HKG to OSA),
請教想問點樣用或者兌換?
10x 實際係2500蚊簽帳就換到100$
等於4%回贈
中信無啦啦回小左
明明十月簽夠3000有突
今個月額外果度淨係回左40.41
就咁普通關注wechat其實都唔可以睇到交易記錄,只係睇到上期結欠、總積分同我覺得最有用既交易提示,每次用過張卡都可以即刻收到通知
如果要好似app咁睇埋交易紀錄
就要關注左之後再係入面set野,要provide埋ebanking既login id 同pw先得
未關注,聽你咁講要諗諗
關注佢個微訊好似送$25
用這CODE 網上CHECKIN
我關注左,因為大媽其中一個迎新係頭出卡2個月內關注左就有100$回贈
$25 呢個反而傻傻地,唔係就咁關注左就有,仲有set埋aavs or 換劵先有
你話簽夠$3000但額外只回$40.41,係指2% SPENDING定係ONLINE SPENDING?
你10月份有冇用電子錢包交易?
梗係有用...
之前不嬲個個月都回足100
係今個月26回oct果期淨係得40.41
用邊個電子錢包?We7定視后PAY?定係舊客Payme?
BTW 我啲回贈冇你咁遲先入(上兩個月都係26號入,今個月截數前入咗)
遲多兩日平30蚊
eticket咪直接去櫃面隊部電話比佢囉
其實乜都唔洗
隊本護照就得
大貓狗也不屌,之前去去下旅行張卡簽唔到,打返香港先知張卡俾佢cut 到7000 credit limit,明明出發前check左無事先帶去。仲要完全無通知,好彩我仲有另一張卡唔係就仆街。自此之後我唔會再靠大貓卡
你衰咩比人cut limit 呀
好地地都會cut limit
七千俾狗用咩
如果淨係想申請一張信用卡 現金回贈黎講係咪earnmore最好? 其實依家係咪好少地方唔收銀聯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞