💳信用卡討論區(61) 迎接2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
中銀卡係咪等收信去分行拎卡
有冇人知_____下年仲續唔續?
______批卡要幾耐?
有咩卡好用?
我本身已經有hku東亞卡
而家申請多張i-titanium係咪應該無問題
上個禮拜網上交完表佢除咗send封email嚟confirm就無下文啦
hsbc同dbs都有提我交嘢呀嗰啲, hsbc直頭已經批咗
iOS PPS app幾時先整好?
隔離台有消息會繼續, 不過多左<高達>兩個字, 唔知會唔會唔同玩法
____卡玩唔玩到四寶?
____卡四寶迎新計唔計?
有冇人唔夠年薪批咗大貓VS? 利申:冇600K

仲有冇?

如果又係果d外幣2%
本地就1-1.5% 就無晒意思
新手一問 想問dcc 但果間商戶註冊地址係hk
用dbs bw係唔係冇分

格黎台po嘅
吓點解唔批?
我都睇到,O哂嘴,居然仲派錢,完全估錯哂
但「高達」唔知點高法
$4 / $6 里都唔錯吖,點解咁講?
願聞其詳
好似係第57/58號POST嘅尾,果時出咗EMINENT卡冇耐

至於3%回贈就一定唔係咁計,分開1%同2%
假如全期月結單得$70
今期月結單1%基本回贈=$70*1%=$0.7,但因為DBS$冇小數位,所以係$0
而2%額外回贈=$70*2%=$1.4,而呢個額外回贈會係3個月嘅推廣期內不斷咁累積,如果一直唔簽嘅話只就回$1,直到推廣期完結後3個月內(積係2019年3月31日前)入返戶口

但我發覺出第一個月基本回贈果時個計法又唔係我當初咁計
等28號放榜
唔一定

如果已確認新卡已經批咗,可以先打上去問CS張卡到咗落分行未,寄到就拎身份證去分行領卡
根據幾個巴絲嘅經驗都係咁
唔係有巴打打上cs問過話下年1%?
我睇到都o曬嘴
不過高達就好難講
其實個漏洞好易堵塞啫
八仔增值2%回贈設個上限就搞掂, 例如$3000
其後就1% or 0.5%
真正正常用家就會用佢
刷就
如果得外幣2%
其他1% 你就唔洗O嘴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞