💳信用卡討論區(61) 迎接2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
合資格簽賬並累積簽賬淨額滿港幣8,000元

當然只計 $500 或以上
$500 或以上先叫做合資格簽賬
即係個8000要每個交易都要>$500呀?

以前好似做過所有交易夾埋過8000就得, 而其中>$500個D就有5%
呢張同大媽都暫未有消息
7月果0.55%應該8月/9月果期月結單應該入架喎
你咁耐先CHECK

中信果邊完全未有消息
可能真係要等到2019年1月1日公佈新客優惠、同時講埋2017同2018舊客有咩玩
MOTION個回贈如過 >CREDIT LIMIT*0.55% 佢會8月比左CREDIT LIMIT*0.55%先, 再下個月先比埋個尾數,

我就等下先囉, 點知佢地根本就MISS左
係咪煩緊同港航執屎
咩 promo 都係睇條款 ga 啦
每次PROMO都唔同T&C,
我都係想問清楚自己有冇理解錯咪上黎問囉,
原來係咁 我仲以為基本回贈真係得CREDIT LIMIT*0.55%咁少
網上果part玩左咁耐應該都唔會變ge
睇下流動支付果part
網上仲有10x就正
流動支付唔係淨係受蘋果PAY玩啊嘛
M記啲Apple Pay真係一間間用到,我係屋企樓下果間次次都用到,係葵芳新都會果間就用唔到
安信PCL:2019年繼續回贈! EarnMORE銀聯卡客戶可於2019年內尊享高達2%現金回贈!新一年記得袋實EarnMORE銀聯卡消費,盡享更多精彩優惠。受條款約束。查詢EN/取消UN22698800
有撚用咩八達通公司咁賤
未試過可以用卡嘅地方fail
反而係啲濕鳩staff唔俾/唔知可以用

依家仲未見到下年特選係咩
不過就見到古天樂mgm, 同埋m乜撚回贈計劃自動續咗
12月中都講話繼續1%啦喎……
同埋2019首季3%係八達通自動增值……
你張kfc visa未停本身?
之前寄過信話發番普通aeon visa代替
aeon要我reply 先發番普通aeon visa代替
需然送50, 但懒換了

張卡最失敗送生日, 又無乜人簽
DBS 八仔3%好正
但係得3個月##?xm
都唔知拖咩
有就有無就無啦
呢期想出卡既人真係認真尷尬
得90日,回贈最多675
未喎,仲用緊。
同埋登記呢個,啲卷可以就咁用,唔駛卡。
渣打果張年薪要24萬,請問如果年薪不足,可以用資產嚟申請嗎?如果可以,大約需要多少錢?謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞