💳信用卡討論區(61) 迎接2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好抵
計返咪又係0.4%
間間銀行啲積分換現金回贈基本上都係咁嘅比率啦
但中銀儲年資可以用少啲積分換$100添

除非你計埋建行9000分換$20
你用i card咪唔係咁計
好似可以落分行整
呢樣唔知
但我有打過電話上去問
佢係答我如果只有信用卡戶口
就只可以用到網頁版
我知i-Card係10x積分……
但係用i-Card(搭埋其他中銀卡)儲積分都係25000分換$100架啦(年資高就另計)
呢個25000分:$100現金回贈比率,都係各銀行嘅標準啦,就算其他銀行信用卡簽賬有6x、11x積分
呢樣真係都係咁樣做
所以再配rewards 都係咁樣用
之前我都有遇過呢個問題,答案就係冇中銀戶口只可以用網頁版
要開通手機銀行APP就要有中銀戶口

我都好SAD,見其他巴打絲打可以用APP睇交易記錄
聽聞關注中銀個微訊號就有得睇交易記錄
中銀年資唔適用於換現金回贈
好似換其他先計
icard計入帳日期定交易日期
有d驚19年無左個優惠
計交易月份,12月$1,111就打爆額外9x積分。
就算計入賬日期,你果額外9x積分應該都會跟返2018份T&C去計。
T&C咁寫:
獎賞以交易日期計算並由每月的第一天至月底,最後一天計算,有關交易須於交易日後7天內誌賬。

積係你2018年12月31日嘅交易,係2019年1月7日或之前入賬就有額外9x。

就咁睇呢個版真係好多人關心張i-Card,其次係大灣區一卡通
額外玩廿萬就爆

度縮到咁
都正常嘅,好少可有 4% 現金回贈卡。
之前傻傻地唔直接開大媽鑽石卡,開咗張白金就算.
終於搵到SOURCE了,慢慢儲年資
唔知中銀依家係咪睇緊港航單嘢呢
出咗張卡冇耐就傳出有危機,仲要年尾流流

EarnMORE、DBS Eminent、Citi就公佈哂
Citic同BOC仲係停哂咁
仲有張東亞VS,仲未知出年迎新係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞