💳信用卡討論區(61) 迎接2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
仲要都幾串下
本地簽賬是指於香港進行並根據信用卡月結單上所列以港幣結算的交易。

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-winter/local-spend/terms-and-conditions/
dbs自動增值每次250

仲要唔比幫親友
wewa 迎新個部摺單車有無巴打去攞咗?大唔大盒上唔上到巴士?
諗緊出開街去攞定約佢送貨
摺車可以摺埋上巴士, 一定得。
同埋…部車返到去要唔要自己砌?
因為我唔識砌車
前後鈴都你要自己上啦
咁就真係仆街了
我建議你google下咩叫摺車
以前買單車響單車舖買,佢砌好晒俾完錢就直接踩走,所以唔識
想請教一下建行個綜合積分係乜野嚟
我用fly away卡年幾都未試過有
無啦啦出現咗
但又用唔到佢嚟換里數/其他野
from TG:

these cards will have their own points (cannot be combined with others)
VISA Infinite
Diamond Prestige Unionpay
AIA Diamond Unionpay
Pui Ching Platinum Unionpay
Platinum Unionpay
Octopus Unionpay
Hong Kong Airlines Flyaway card
Titanium MasterCard

for all other visa/master plats, all points have already been added to a big pool - you can redeem there

you cant combine any pools which were listed seperately
中銀I-card過左12月31號係咪又會有新玩法?
成功登記的持卡人於推廣期內以合資格信用卡作合資格簽賬(定義見下列第6條)並累積簽賬淨額(定義見下列第8條)滿港幣8,000元(「簽賬要求」)

想問下, 佢係個$8000 只計>$500的交易
定係 $50+$250+$600+........ > $8000, 其中$600個單有5%?
motion card 7月計少左rebate比我, 係基本個0.55% 咋喎
要打比佢問佢先check到
仲要等下先知有冇得比番我,

順便問左, 話未收到消息過網上3%仲有冇喎,
大貓 海外/網上5X 2019有冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞