NBA 2018-2019 regular season討論區 (41)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
屌係拳王曹都串
人地贏左向上打
佢贏左向下打
只要你有留意足佢全程就知佢一定唔係怕輸
06年破世績 07年尾拎世錦 08年頭贏埋室內賽
08奧運講緊冠軍都係12.93
第2,第3名講緊13.17/13.18
而劉翔top fit 唔洗出盡全力都跑到13秒頭 基本上佢係坐銀望金

之後09復出 一路都跑唔返13秒內
但係12年奧運年又俾佢跑返13秒內
奧運前一個月大獎賽仲跑埋12.87平世績拎冠軍 不過超風速唔計
個場同場對手包括奧運冠亞軍 都係輸俾佢
點知一到奧運又傷

都係個句 佢根本係有料 但擺明係訓練模式錯左
次次一到奧運就想谷到最勁 谷爆左隻腳
其實佢用返非奧運年個D訓練模式去跑一樣坐銀望金

始終咁多年 仲未有人過欄技術靚過佢
香港兩大吹大: 曹君如, 吳安儀
NBA兩大吹大: Kryie Irving, Paul George

不服來辯
老老77我真係未見過一個運動員係向下打
曹星如係唯一一個
不滿足於cba就向上打nba 唔夠打敗走都雖敗猶榮
不滿足於女子賽咪挑埋男子桌球賽
曹生你同我講職業黎講計過數可能會輸
轉業餘屈啲唔係全職操嘅人
吳安儀起碼肯向上打打男子賽
係就係俾人屈到喊
但起碼有運動員嘅態度
桌球賽無分男女子 你老味 唔好再吹奏吳安儀條垃圾
桌球賽得職業同業餘
咁我更正 佢都係垃圾
只係我見唔到佢地有運動員個種追求更強嘅態度
即係好似我皇高中吹到咁勁
然後怕係nba輸所以去打港甲咁
桌球無分男女架
只係得職業賽同業餘賽
世界排名頭64就可以保住職業資格
如果唔得既就要打一d比賽去拎返個職業入場票 去挑戰返頭64名

吳安儀一路都有挑戰拎職業資格 只係連續4年都拎唔到
即係英國舉辦既q school
佢實力根本無職業水準

點解會有女子賽係因為 女仔連男仔既業餘比賽都唔夠打
先強行整D所謂既女子比賽出黎打飛機
女子世界冠軍獎金得幾皮野港幣
最仆街係D記者 捧撚到佢地年年拎星中之星
仆街陷家產
講真pg12唔算吹得誇張,真心
我屌哂曹星如成個team啦
我夠知你去打業餘一定唔會輸啦
用職業嘅配套去撚9人朝9晚5得閒先操到嘅人
黎緊打埋奧運 拎多個光環就退休 屌佢老母
經過舊年先無咩人吹姐
之前吹得好撚大下
未斷腳前係幾勁嘅
起碼隊溜同我皇係打到下
以前有份笑佢,但後尾做左資料搜集先知
其實佢學林丹咁養生先岩。。。
起碼keep到3甲 sponsorship一樣長做長有
吾皇有腦 大家要學佢食腦
下次街場落後個持跨人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞