淘仔耳機集中討論(31) - 雙十二又來了 買!買!買!

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
巴打冇買到,姐odin好過delexue?
Sabbat隻藍牙到底抵唔抵屌?
係dcfever見到兔子335dw sr 1800$算唔算靚價?
覺得唔太算
耳機新手爬完好長文有幾個問題想問下,早兩年貪靚咩都唔識係lear整左對cm,但個人覺得cm唔舒服同我果隻唔好聽,中意有耳棉or膠(家姐送左對215俾我用左幾年,可能戴慣咗)
之後就用左seed,覺得都不錯
想問下cm係咪就一定係冇得用耳棉果啲?

我見成個post都係講緊某幾款,而強子佔大數 ,令小弟我好心郁郁,但我會去星際試下po上講過既c10 tfz第三代新野 kz各款 idun v80 等等
而強子冇得試,但各位巴打好似講到好好咁,但想聽下已入手既巴打講下係點樣好法 ,不直其實係2000左右,但強子ve6如果真係好過上面果啲好多我俾多啲都唔怕

最後,如果我唔中意冇耳棉姐係唔可以做cm?強子ve6姐係強子果款6單元?我見仲有人講ve6xc同唔知咩,又有咩分別?

Sorry太長,希望有有心人答我
題外話: 強子v6公模要大約等幾耐?
一至兩個星期
強子ve6即係ve6xc 佢會有埋粒制

CM點會用耳膠 入耳仔 舒服啲嫁嘛

痕完個啲就

建議KZ呀v80個啲就唔好試喇 中太多伏(除ZSN)

C10 idun tfz個啲就試下

強子隻ve6xc 就上面好多師兄都講完黎
唔值個價定點?
TFZ SG3
我.. 聽親佢提起兔335都係話「咦都好耐冇聽」
Thanks 巴打解答,強子果隻愈爬文愈中毒 ,有冇公模巴打借黎試or 放

Btw上面講果啲耳機有冇邊間舖可以一次過試到哂
咁唔岩我 本身仲諗住買添
就整好問定先
強子魚嘴配咩耳膠好?
唔鐘意用耳綿
我直接插耳仔 佢塞得實
我想買個樣 但如果好後就真係不了 有冇第間個樣係似
要配武藤先好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞