淘仔耳機集中討論(31) - 雙十二又來了 買!買!買!

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
跟住要自己比集運費???
重要等個倉收到,再禁轉運
整耳模有無鋪頭介紹?

法國強哥唔係好識影相

尋日落單,今日到左了
我已經落單買多隻,幫朋友買

準備聽日再收貨

耳機盒入面有張卡,話買第2隻送銀線,問左時分唔可以同50蚊一齊用

但話可以補30人仔買

利申 : 冇買到
唔清楚邊間好

我而家淨係諗緊含唔含牙膠問題
上次去始創 條友勁hea 又話你唔係歌手唔使含牙膠
但最後CM 造出來入耳位會有空隙 同埋有太高頂耳問題

好啦咁第二次去第二間野含2cm高嘅膠
但造出來反而太過頂 耳道位貼合度又係唔夠
雖然係貼耳啲但係勁唔舒服 總之就好頂耳

有啲好奇 嗰個成日幫人整耳模嘅聽力博士
肯唔肯幫街客做(佢好似同某鋪頭有協定)

唯一一次可以叫做完美嘅就係做digital scan

不過同啲耳機師傅傾計
呢個好似係手工嘅問題
倒模唔係直接倒 要打磨加工做其他嘢

岩岩問左佢可以幫我改 自己覆遲左 佢話收左件了
dmg咁堅嘅咩
有冇咁堅
DMG 分析力強過 EX1000 一D都唔奇, 不過, 中高音毒性應該唔及 EX1000. 原先過年前想入隻 DMG or ME100 玩下. DMG 監聽味多少少, ME100 流行易入口D. 不過, 而家都係 C10. 耳機調音既野, 啱口味會加好多分
而家300蚊貨仔係咪c10好
高頻向,我試聽硬係有少少唔自然
係圈好似冇乜力,唔出咁
高頻向就唔買圈啦
咁我試下約呢間整
有冇巴打喺時光音樂淘過線? 想知d線掂唔掂
我前幾日落單而家都未到
第一次買耳機,邊隻好
平時只係用earpod
想買隻好d
ZS10/ C10/ KING II/ bvgp dmg?
聽開英文歌同電音
筆直大約1k<
動圈500蚊樓下
Final E1000 E2000 E3000
香港好多鋪頭有得試

動鐵 建議三鐵以上 廠商都覺得有先天缺陷
所以先至會有特別強化型
試過坊間大部份一鐵耳機 真心唔掂
1000蚊樓下動鐵好少玩唔太清楚
有冇人買左新出果隻fiio m6?

一講完夜晚即到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞