張衛健被神化?當年佢不停執周星馳口水尾上位咋喎

186 回覆
864 Like 190 Dislike
算LA, 過多幾年又有樓主呢類00後會話「張家輝被神化?當年佢不停執周星馳口水尾上位咋喎」
AGGER

西遊記本身都賺唔到錢, 係之後大陸出左盜版先紅返已
就都叫食住條水, 樓主智障

至於鹿鼎記隔左8年都叫抄 咁金庸/三國所有劇都係抄LA
如果擺張家輝出黎 真係要幾無知先可以咁比較
不過事實係張家輝去到今時今日
都係頂唔到星爺個位
但係又比佢走左另一條路出黎
如果唔係遇到杜sir
究竟有無今日既張家輝呢
當然有睇都知張家輝本身都有料
諷刺緊樓主呢D 人睇又無睇, 上維基當真理, 咩都以為抄
當年套天地豪情
真係世界級
佢做沈萬三做唔錯
child登質素係咁架啦
斧頭智多星
功夫足球 抄得幾撚緊要 執人二灘咯佢個啲叫
無創意 人地開咩題材 佢就照跟 垃圾
兒登仔現實做人係咪好辛苦
張家輝當年俾人笑毒藥,今日俾人搬上神抬。
兩個演繹方法好唔同wo ching
佢拍芝士火腿好撚好笑wor 是但啦
我覺得佢每套戲d角色 除左佢其他人根本handle唔撚到 小寶與康熙 方世玉個d有人做得好過佢?
講跟風,港產片不嬲都係跟風拍。
例如東敗不敗hit嗰期就會有一大堆武俠片出現;靈幻片如是,賭片亦如是。

更何況「逃學外傳」係朱延平導演,佢係跟開風拍嘢嘅,咁點可以賴落張衛健嘅主演身上?

「咖哩辣椒」導演係小黑柯受良,「芝士火腿」都係柯受良,同一班人開嘅戲又點可以話係張衛健跟風周星馳呢?

同埋張衛健演繹方式我覺得同周星馳唔同。
芝士火腿賤格好多囉,完全唔同
方世玉 個人就鍾意李連杰多少少
咪乜撚都話抄先得架
佢d古裝真心好睇
功夫足球就肯定係抄 當年播係柒到唔想睇
其他作品就唔覺得有 老細開戲跟風而佢係演員 呢方面佢控制唔到
但演繹方式同周星馳其實有明顯分別
佢有演過咩
咁多套作品 佢個表達角色既方法有變過咩
佢係做緊張衛健 定 演緊故事裡面既人
可唔可以唔好衝出黎柒啊 用下個腦啦00後
如果唔係哥帥 唔知有無今日既美斯一樣
問黎把撚
周星馳啲電影又細睇到大
星爺不嬲唔係focus係演技上去
佢focus係笑點上面
其實可以話係派膠 但係無違和感咁去派 好自然
我唔係過佢無演技 但係佢增加似係用做戲來做場棟篤笑

但係張衛健好明顯係備向演技條路
係佢更加能夠拿捏到角色精髓 演得生動
佢個人style 台型 台風而令到件事好笑 但又唔會柒

By the way 其實係整好左劇本先搵人選
最多演員加加減減 修飾下
個劇本似 怪演員...

仲有 點解一定要捧一個 踩一個
無人做又話後繼無人
有人做又話抄
連登真係難服侍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞