張衛健被神化?當年佢不停執周星馳口水尾上位咋喎

186 回覆
864 Like 190 Dislike
絕代雙驕
一定係林志穎果套最正
你話功夫足球 係 跟風 少林足球 都講得通既

但係你話周星馳拍西遊記 佢就返TVB 拍套西遊記"返身"
你講得返身呢個字即係代表佢個陣唔掂啦,佢唔掂憑D乜去話事要TVB開拍西遊記 仲要比佢做主角 ?
如果佢個陣咁掂可以要TVB為佢開劇,咁唔會發生之後TVB睇佢唔起,覺得佢冇毛就無人氣所以佢同TVB反面既事啦

再講咖哩辣椒 同 芝士火腿 都係柯受良做導演
電影通常都係一個角色有幾個人選,你唔比柯受良本身芝士火腿既第一人選係周星馳,但星爺個陣成晒名唔得閒拍,結果柯受良搵第二人選張衛健?

想知係咪張衛健係90年初已經紅到佢開口想拍咩戲,就有人幫佢拍
大話西遊
因為冇TVB演員比佢演出更令觀眾受落,除非你叫返周星馳拍返TVB
最主要係張衛健人品好

又夠義氣
我諗大部分人睇張衛健唔會諗起星爺, 睇星爺唔會諗起張偉健
當年香港就好多人才 競爭好大
今日香港就on99 咁 新人唔知乜水
不嬲金庸嘅故事都成日會俾人拎做拍劇題材啦..鹿鼎記 陳小春都拍過啦 個故事吸引再拎嚟拍劇有咩問題😑 西遊記仲翻拍過好多部啦 仲有佢唔係周星馳拍過先拍㗎 小魚兒 張三豐 方世玉呢啲周星馳有冇拍過啊?咪一樣多人睇
張衛健啲演繹同台詞幼稚到仆街
張衛健講過啦
一黎西遊記佢係紅左 但同時因為TVB串佢無毛就無人氣 所以同TVB反左面
二黎西遊記係1996年 97年張衛健買左樓 但咁岩遇上左金融風暴 全靠華仔借錢比佢先無破產 所以佢的確係等錢洗
同埋佢紅係香港紅 但佢因為同TVB反面所以去左台灣同大陸發展
所以佢個陣根本無話事權拍乜野 D人識佢老鼠咩
而家啲小學雞鬼知咩…全部支那式思想,抄襲人地係無問題嘅低劣思維就係共產主義嘅重點
公道少少講
星爺套西遊記 同 無記套西遊記
真心係兩樣野黎

你可以話題材上 無記睇住黎食
但係拍攝上 係兩個完全唔同方向

一個係根據原著改編
一個係完全係原創改編

而且角色演譯上 亦大不同
星爺根本就唔係演緊孫悟空
而張衛健果套 雖然加左D野 但大體上 都係原著既孫悟空
整蠱專家
根本鹿鼎記 西遊記 呢啲根本一直會有人翻 就好似神鵰俠侶 楚流香嗰啲咁 如果講抄 周星馳點會喺俾人抄嗰個 拍出嚟各有特色咪得囉
百變星君成套照抄
套功夫足球真係膠到冇人有 細個好鍾意睇仲記得大結局係搵朗拿度 碧咸 施丹踢波 D CG勁撚到 屌
風格好唔同喎ching
抄邊套
記得早四五年個個都圍屌張衛健做戲唱歌做咩都係抄人扮人
見到風向轉曬都打左個突
利申非hater 覺得佢做孫悟空係無得輸
其實係劇本累事
平心而論
小寶與康熙 功夫足球
真係電影方向改編
變相怪傑
百變星君抄邊套都問已經唔係小學雞咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞