真人真事: 即使期期準時供款, 負資產下銀行照Call Loan, 原因......

119 回覆
144 Like 16 Dislike
你就弱智呀on9
而家係97定18年呀
成撚日吹負資產call loan, 負撚左未呀而家,未負你尻up 乜野
補多句,貼12m樓契先出聲啦你,過街老鼠
就係未負

點core窿?

而家講緊near future 個 trend

你就望返轉頭

傻架你?
你有冇data? 邊年有幾多call loan個案?

無data就求其拎d irrelevant 既data出來J?

弱智
12m樓唔值得吹奏
但係拎q3睇都冇咩參考價值
岩岩由頂轉勢先幾個月
但如果將來幾個月有負資產開始湧現就開始有危機
宜家睇就冇咩好講call唔call
高成數又有保險頂住
未係跌4成理論上都唔會有壓力
你又無data? 講尻呀?
屈狗講乜都係得個講字
亦即係預期call loan嘅人,預期樓爆跌4成 ok,慢慢等
你弱智你識條春咩

無data就唔討論得?

上面有巴打用銀行角度出法又唔岩?

總之你個老母棺材本劏房就升其他跌?

你弱智都有個普啦
真人真事但又朋友,同果D我朋友真人真事撞到鬼一樣

認真你一按正正常常,有幾何會Call ?
你果D叫尻up
尻up幾年錯足幾年仲戇尻尻咁

班學人賭升既aa9大把用呼吸plan

最好core呢班社會敗類先
年底CCL 190呢?

弱智仔
巴打踢波都咁有料
lm學野
有料
大師都計過樓市再跌30%, 銀行ASSET會再蒸發六千幾億, 一係銀行自己食左佢, 一係減少借貸維持番個一級資本
P-loan個息口係計左你還唔到錢的risk premium
Mortgage個息口低係有樓可以隨時收
所以你個息口低 係因為可以隨時call loan 係包埋
唔好再講屈唔屈錢啦
比多啲錢就有多啲服務
只係咁岩銀行啲錢多到可以買左你條命
啲人先覺得錢行仆街
無講過年底,我話遲早過,同唔同意?
喂你都識講97,咁人人都知架啦仲要講?
講2018 q3 話你唔update[但政府只係出到q3]
講97就話有料
淡友既資料先係資料啦總知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞