[PC/PS4/SWITCH] Warframe/戰甲神兵討論區 (10) Jump To The World

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
不如你諗下自己定位係咩先
OBERON係半回半打 其實2邊都唔夠力 除非你好識配MOD
去到後期配合人地而加>單機開圖刷野

我個人而言 OBERON實用性唔太 但你對"有D回血保下命 又有D AOE技打下人" 呢隻都唔錯既

1技射波波 廢 (要配MOD 另類功用
2技 持續性回血 (回得黎都死左 搵T媽好過 , 配MOD可做90秒一次防秒殺返生技)
3技 AOE地毯燒人 + 防DEBUFF (最實用技能)
4技 AOE技 強制仆街 (...還好啦 走強度MOD都唔錯既)
但唔小人都覺得係: 6千經
好 唔該晒你 我研究下先
太過平均型唔係好建議
ok我睇下第日會打到乜先
EX打到後期換EX UM
之後再諗 輸出定HEAL
最重要係對武器/戰甲 有愛
有愛既話 你玩OBERON都冇問題
新手咩都唔識但求有新野玩下咁
新手應該搵D 有愛> 實用性 > 有趣
實用 牛 EX T媽 冰男 LOKI 玻璃 MESA 電人 弓女 MAG 龍甲 水人 死神
其他 飛鳥 LIMBO 和尚 陰陽甲 火女 奶爸/精靈王(OBERON) ETC

武器就是但啦 最緊要有愛
個垃要scan號藍色野真係好難搵

有靚盜賊要成4粒神經元唔捨得整
後期多到你唔用 真正既肝材料 電池 結晶 X合物
你唔需要嗰時就會係咁跌....程式嚟
所以唔駛太過注重農素材
唯一係泥炭見到就要
第二頁有新手warframe選擇指北
thanks
剛先升左4階
感謝您聯繫 Warframe 客服!這是一封自動回覆郵件。

我們對於延遲回覆您的問題單表示歉意。我們的客服人員正在全力以赴儘快解決新的問題單,但是遺憾的是,在問題單大量湧入的高峰時期, 回覆時間很可能會被延遲。

有排都唔使打profit taker
點解咁多人揸絕路p
我玩到mr26先黎出現電池荒同forma荒 電池依樣野實在太常用

我update左新手戰甲選擇指南整埋個google site
雖然我都係新手, 但係希望幫到D唔小心入左坑既人
我玩左十幾日尋日先出第一粒Orokin電池
得指定星球會出
星圖有掣㩒嚟睇
同埋以家改咗登入獎勵有時俾5粒你...試過1個禮拜送咗10粒
大力,易用,當然係講打夜靈嗰陣,一般任好少攞sniper出嚟
最重要係唔使儲氣同後座力低
用蘭卡要蓄力個節奏感好難捉摸
長期正手Vectis p 副手Staticor 近武Lesion

傳說中既吞拿魚(罐頭)
我反而後期係琥珀星荒 次次打精英警報都出塑像 搞到我次次都要裝琥珀星 電池個啲我一低過100粒即刻刷到200左右
利申:強迫症玩家
開始電池荒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞