一人一件中學時期最型既事

146 回覆
12 Like 2 Dislike
俾個臭閪老師話我無家教 嬲嬲地係佢面前爬窗走

結果漏左手機係櫃桶
有個毒撚兵仔上堂借書比我 比人罰企左一堂
測驗借咗毒撚兵仔份卷抄比miss發現 我聲都唔洗出 佢自己頂哂 話佢抄我

果時覺得自己好型
我結婚了
但新郎不是佢

罵校長
著木底皮鞋,咯咯聲
傳本簿俾女仔果陣夠膽講"係唔係...你本簿啊?"
數學堂訓左7成上堂時間
數學考試+埋平時分 總分 99.8/100
拎左第一 跟住其餘科全炒沒排名
果陣都幾多人知
班際足球我打開右閘,但因為淨係大隻唔係踢左好耐所以都係留係後面

跟住比人打反擊,人地吊高波

果時離完場仲帶10秒左右(最後進攻)

我向住自己個龍門方向跑,對面前鋒同我一齊跑

見到個波就快落地,果下係好似會聽到自己心跳,全世界都慢動作咁

我無啦啦成個人彈起用倒掛解圍

之後抽筋

但係救左成隊一命
插班入學校搵失槍,跟手食埋個女miss
(Miss條仔係黑警仲要好撚串 )
班際足球
神救6碼

有師兄踢班際西瓜波唔記得中四定五對中六班
果陣場地所限係籃球場踢
12碼係罰球線,射果個唔比助跑,守龍唔可以用手
個師兄守左球12碼之後用手碌返個波比人再比手勢叫佢再黎,然後再用心口擋返個波出黎再踢
果下真係型到而家都仲記得
包辦sing con所有大獎 仲有拖住條女上台攞合唱冠軍
覺得自己係Eason

係咪沙田某中學 我好似識你 你係咪叫浩賢?
高中英文堂跟能力分班

咁我係最廢嗰班

但上學期英文考試我攞到9x/100

派卷嗰陣啲人O晒嘴

不過第二日就冇人記得了
本身一個運動廢柴
去到陸運會拎3金算唔算
同埋無啦啦有年讀書考第一
但明明唔知做乜鳩
中六singcon同堆frd組左隊唱今期流行
最後拎左冠軍
中五陸運會嗰陣
我嗰社因為差一個人先夠人腳跑 4x400
於是就搵咗我跑(應該係裘其搵,又冇練過,佢哋預咗一定包尾)
咁我就跑第三棒
一開波嗰陣見到佢哋都係好慢
點知到跑第二棒嗰個慢成人哋大半個圈(條友有食開煙,好似係)
臨到我跑,我就用均速跑
成功追翻大半個圈
最後最尾一棒嗰個就跑到第三名,成功不失獎牌

第一次喺中學有牌攞
中學個陣,女神話我考全班第一就比我中出,之後我只係得全班第二,因為佢係全班第一,不過我都覺得係最型既一件事。之後我都成功溝左佢,但只為入左唔同大學而分開左。
中學個陣,女神話我考全班第一就比我中出,之後我只係得全班第二,因為佢係全班第一,不過我都覺得係最型既一件事。之後我都成功溝左佢,但只為入左唔同大學而分開左。

軒達臣?
好似冇

要格硬講就係老師俾人偷左野
跟住我誤打誤撞幫老師捉到個犯人
好似冇,過得好平凡,全級排六七十名,淨係最後dse攞廿幾分攞到全校頭十所以有獎學金咁
溝到全級最靚個個
俾老師罰企校務處門口,個個經過都陰陰嘴笑,應該係覺得我好型,我都覺得自己好型
學生會房柯尿
數學堂訓左7成上堂時間
數學考試+埋平時分 總分 99.8/100
拎左第一 跟住其餘科全炒沒排名
果陣都幾多人知

好型咩
響chem堂變咗個魔術俾坐響我隔離個女仔睇 其實我到依家仲好鐘意住佢 只不過佢果陣已經有男朋友
中學果陣有段時間好中意睇死亡筆記,有日係學校上堂果陣無啦啦屎忽痕踎係到扮L咬手指,事後諗返先明白咩叫柒到盡頭便是型呢個道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞