食了剛畢業的護士妹妹,然後愛上了她 [少甜] --- 下篇 + 完場 Q&A

429 回覆
155 Like 13 Dislike
寫文呢家野
最開心就係得到共鳴
多謝支持

但係好似一少甜就即刻少人睇了
舊post講過而家再講
警告你班撚屌, 樓主出文係慢, 催樓主出文無問題
但邊個話樓主棄故, 我即刻屌到佢屎忽闊過紅隧
英國巴留名
睇文睇到有種感同身受嘅感覺
雖然身材無咁癲
但個份思想鬥爭真係好痴線
個種根本係見步行步嘅感覺好痛苦
我連個份勇氣都無
赤裸嘅Noopy喺床上,雙膝跪坐係我面前,好似日式正坐咁。豆大嘅淚珠,不斷從佢嘅眼眶中流出,滑過瓜子面孔流到下巴,再滴落去豐滿白皙嘅胸脯上。

Noopy 求下你唔好啊
(卅九)

赤裸嘅Noopy喺床上,雙膝跪坐係我面前,好似日式正坐咁。Noopy 一臉正經,但係眼神又楚楚可憐咁流露左一絲哀怨。豆大嘅淚珠,從佢嘅眼眶中流出,流至瓜子面嘅下巴,再滴落去豐滿白皙嘅胸脯上。良久,佢終於吸一口氣,一本正經咁講:

「偉哥哥...」我聽見佢冷靜嘅語氣,心知不妙。Noopy 上一次咁冷靜同我講野,就係宣佈佢嘅婚訊。

「我唔想你因為一時衝動而同我一齊。我唔想你因為一時衝動而做左個拋棄糟糠嘅男人。」我感覺到自己嘅心跳好似停左咁,如墮冰窖。

「偉哥哥,我嘅第三個願望就係...」我有如法庭犯人欄內嘅囚徒,無助咁等待佢嘅判決。

聰明嘅讀者應該都已經估到,Noopy 想講乜野。冇錯,Noopy 嘅第三個願望,就係想我放手,做番個好老公。而我,就做左我呢世人其中一樣最後悔,但係又不得不做嘅野:就係乜撚都冇做到。

Noopy講完佢嘅第三個願望之後,就真係好似日本娃娃咁,維持正坐嘅姿勢,雙掌按住前面嘅床單,彎腰深深咁向我鞠左個躬:「偉哥哥,多謝你比我鐘意你。呢段日子,我過得好開心... 係我咁大個女最開心嘅幾個月... 多謝你...」

講到最尾,Noopy已經泣不成聲。

我見到一滴清淚,由細嫩嘅胸前流落渾圓嘅南半球。晶瑩嘅淚珠,垂掛係乳底,隨住Noopy抽泣,一下一下跳動。但係淚珠依依不捨咁纏掛著曼妙嘅曲線,遲遲唔肯滴落黎。拖拖拉拉,糾纏不清。但係區區一滴淚珠,又點敵得過物理定律?Noopy 一下抽噎,一對美乳一蕩,淚珠就無力咁終於放手,落下到白色嘅床單。

淚滴消失於無形,好似根本從來冇存在過一樣。

講得出一句多謝,可見Noopy真係覺得唔會有彎轉。雖然多多少少都有啲心理準備,但係親耳從Noopy口中聽到佢判我死刑,仍然震憾著我每一個腦細胞。我全身虛脫,好似啱啱打輸左嘅拳手,攤左係個擂台上面,遍體鱗傷,但都唔夠心入面咁血肉糢糊。

直到 Noopy 著番晒衫,離開酒店房嘅一刻,我仍然好似零魂出竅咁攤左係張床度,完全郁唔到,眼白白咁睇住佢走。

翌日。

我上機嘅時候已經係傍晚。如無意外,Noopy 嘅婚禮喺香港已經開始左。

係飛機上,凱倫坐喺我隔嚟。佢依舊明艷照人,淡淡嘅香氣傳來。佢全日扮到好似當冇事發生過一樣,而我亦都樂得如此。因為我真係無興趣同力氣,去再理順凱倫同我之間錯綜複雜嘅關係。你扮冇野,最好,我唔洗煩。因為我成個腦都係Noopy,真係唔多想理佢。

我制止唔到自己去諗,呢個時候Noopy會同另一個男人交換介指,會切結婚蛋糕,會著住白色嘅婚紗,喺親友嘅歡呼聲之中同阿Joe親吻,跟住仲會洞房花燭。一朵鮮花插在牛糞上。Noopy嘅身體同心靈唔再屬於我,佢可能會決定忘記我,做一個好老婆。冇錯,Noopy真係會係一個好老婆嚟...

我真係好唔想再諗,因為每想像一個情景,我個心都好似灌左鉛,越來越重,好似透唔到氣咁。但係我又偏偏控制唔到個腦,不停咁出現一幅一幅我想像嘅畫面,真實得可怕。我彷彿可以親眼見到阿Joe攬住Noopy果個猥瑣樣。

放開個女仔,放開個女仔!

我見到阿Joe爬在Noopy身上,然後un吓un吓,好似隻狗一樣。

你條淫蟲,我殺左你!

我見到比佢壓喺床上嘅Noopy,面容由委屈慢慢變得無感,冷漠,然後眼角流出一滴眼淚。

唔好喊。Noopy,唔好喊。係我唔好,對唔住。對唔住...

我仲見到,後來佢大左肚,面上竟然仲出現一絲幸福嘅表情。

點解?點解?Noopy你好似咁幸福咁㗎?你唔係話你唔鐘意佢㗎咩?

點解?

「點解?點解!」

「偉!偉!咩點解呀?起身啦,要落機喇!」凱倫嘅聲音由遠方傳來。

原來我太攰,喺飛機上瞓著左。頭先係我喺度發緊夢... 咦?咪住咁會唔會其實...

我即係用生平最快嘅速度將手機從褲袋攞出嚟,off左個flight mode,上番網,開facebook。

冇notification!唔通真係...

我一路都將Noopy set左做close friend,如果佢有update status或者upload相,我都會收到notificaitons。冇notification,即係我搭飛機呢機個鐘頭,Noopy冇update過任何野。會唔會由尋晚開始,一切其實都係發夢,Noopy未嫁人,所有野都仲有彎轉?

我心中一陣狂喜,心臟就嚟跳到跳出我嘅胸口。

但係殘酷嘅現實,冇容許我開心落去。好快,我就從我同Noopy嘅common friends度,睇到佢婚禮嘅嘅相。Noopy自己冇update過,但係佢啲friend同同事就係咁upload相再tag佢。我再次由天堂跌番落地獄。

同我想像中一樣,Noopy一襲露肩低胸嘅純白婚紗,好靚,好靚。唔知係唔係我嘅想像,Noopy嘅笑容好勉強,皮笑肉不笑。當我諗起好可能今晚除低佢呢條婚紗嘅,就係阿Joe,就好似有一把匕首直插入去我心入面。望住啲相入面嘅Noopy性感嘅婚紗,露出雪白嘅香肩同事業線,佢越靚,我個心就越痛。

然後,我見到有一張相裡面,Noopy嘅無名指,有一隻銀色嘅介指。

佢真係結左婚,我唔係發緊夢。Noopy真係嫁左比另一個男人。

我完全諗唔到野,腦袋亂到一遢糊塗。眼淚慌不擇路,搵到眼眶嘅出口,即刻逃離呢個災難現場。

凱倫見我突然望住個電話喊成咁,呆左。

「阿... 阿偉,你冇野下嘛?」

我完全冇理佢。我落左機,一支箭標左番屋企,撲左上張床,用張被笠住自己,唔想再面對呢個現實。之後嘅一年,我大概都係以咁嘅狀態過。

Noopy結婚之後嘅第一年,我完全封閉自己,性情大變。由一個本來健談風趣嘅人,變得古肅孤獨。我仍然有番工,但係同啲同事完全冇公事以外嘅交流,日日閪口閪面番工,好似全世界都同我有仇咁,神憎鬼厭。

係呢一年裡面,我仲做左一件事,就係同我老婆離婚。一方面係因為,經過Noopy比我體驗過嘅愛情,我真係已經呃唔到自己,話我仲愛呢個老婆。

另一方面,亦都最重要嘅原因係,我應承過Noopy我會咁做。

即使佢唔會知道,亦都離開左我,應承過Noopy嘅野,我一定要做得到。

不經不覺,就過左三年。
sad
留名
心痛
比悲傷更悲傷嘅莫過於
明知大家相愛 但最後要分開
咁快
咁啱聽緊擱淺
你老婆好慘 可唔可以講下你老婆個陣點
好心痛
其實個故就咁完都唔錯
任何感情,明知冇結果,真係唔好去開始
其實老老實實大家當時大家對對方都冇乜感覺,只係習慣左生活裡面有對方而已。再加上冇小朋友,其實相對簡單。
咁梗係唔開心啦,但係其實大家唔洗好耐就傾掂數上律師樓簽紙。
反而係雙方家長難攪少少。
有無番外篇講吓雙方家長談判過程
唔知
呃佢一世㗎要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞