食了剛畢業的護士妹妹,然後愛上了她 [少甜] --- 下篇 + 完場 Q&A

429 回覆
155 Like 13 Dislike
留名
處,超大波,pink lin都係真
信就信

唔是無敵咁靚
但係好甜好可愛
我第一集講左啦
「Noppy係一個中等身材160cm左右,眼大大,長頭髮,成日笑得好燦爛,有腰果眼嘅女仔。老實講,佢唔係果種靚到可以做明星嘅天姿國色,但係好甜好甜,笑起上嚟你會覺得有如雨後陽光嘅感覺。」
咁凱倫真人係咪F cup
肯update未
Lm
喺我表白一輪之後,我感覺到手臂濕濕冷冷。我知道,Noopy一路聽,一路喊。

「我好辛苦先可以下定決心離開你,專心嫁人㗎。」Noopy 一邊抽泣,一邊講:「偉哥哥我求下你... 求下你... 唔好... 唔好再令我動搖啦,好唔好呀?」

(卅八)

「我好辛苦先可以下定決心離開你,專心嫁人㗎。」Noopy 一邊抽泣,一邊講「偉哥哥我求下你... 求下你... 唔好再令我動搖啦,好唔好呀?」

曾經有一秒,我以為我已經攻破左Noopy嘅心防。

曾經有一秒,我以為佢真係會回心轉意,留喺我身邊。

點知,佢之後講嘅一番說話,竟然係我無從招架嘅大絕。

Noopy 深呼吸左幾下,似係迫自己冷靜落嚟:「你同我講嘅呢啲野,其實都係一時衝動㗎咋。」

「我唔係...」吓,我梗係唔係啦。

「之前,一路都係我做主動。」睇嚟,Noopy真係好介意呢樣野:「就算,去到最後呢一個月,我籌備婚禮嘅時候,你都冇搵過我吖... 我真係好辛苦好辛苦,我可以同邊個講喎。望住阿Joe好期待婚禮果個興奮樣,我真係覺得自己係一個好壞嘅女人呀!同埋你知唔知道,同一個唔鐘意嘅人準備呢樣,準備果樣,係一件幾咁痛苦嘅事呀?我想嫁果個唔係阿Joe,係偉哥哥你呀!」

Noopy 越講越激動,將呢個月以來嘅委屈,一次過發洩晒出黎。「但係,而家我聽日已經要結婚啦,你先同我講呢啲野,你想我點喎?」

正當我想開口回應佢嘅時候,佢作出致命嘅最後一擊。

「而且... 如果你今日冇撞到我,你本來都諗住由得我結婚㗎啦,係咪?」

呢個,我真係完全駁唔到。

係,佢冇講錯,我本來真係諗住放棄。

Noopy 見我啞口無言,幽幽咁嘆左口氣。佢從我嘅沉默之中已經搵都答案。

其實我唔係冇野可以同佢拗。因為實際上,我呢個月唔搵佢,同諗住由得佢結婚,其實都係出於我覺得咁樣先係為佢好,而唔係唔中意佢。

但係我冇講出口,因為呢一刻我終於意識到一樣野。就係一路以黎,Noopy嘅痛苦,根本都係源自我冇用。Noopy一句「你本來都諗住由得我結婚㗎啦,係咪?」,簡直係六道超大玉螺旋手裡劍,直接擊中我嘅要害將我KO,令我直接面對自己嘅陰暗面,令我不得不接受呢個我一直逃避嘅現實:我原來真係一條仆街。

我背住老婆偷食就唔好講啦,其實就算對於Noopy嚟講,我其實仲更加仆街。係因為我一直都無明確表態,佢今日先會覺得我話愛佢,仲突然話會離婚都完全只係出於衝動。係因為我嘅優柔寡斷,佢先會比我咁拖拖拉拉。如果我一早斬纜,又或者一早決定離婚,佢都唔洗好似今日咁痛苦,唔洗咁急於嫁比一個佢唔愛嘅男人。

其實今日嘅惡果,一切都係我自己一手做成。與人無尤,冇得好怨。

甄景偉你真係冇撚用,抵撚死㗎你。

你咁來以嚟,為Noopy帶嚟過啲乜野?咪就係眼淚同心傷囉,冇其他㗎喇。

Noopy會咁傷心咁委屈,完全都係因為我咁優柔寡斷。我咁優柔寡斷,係因為我本身係一個仆街?定係所有男人都係咁?唔通,Noopy 話得我啱,我今日只係一時衝動?定係,我其實唔夠愛Noopy,所以先做唔到好似佢咁義無反顧,可以為左愛我而放棄一切?

幾秒之間,我諗左好多好多,越諗越自責,個腦越諗越亂。Noopy 果一句「你本來都諗住由得我結婚㗎啦,係咪?」喺我腦不停迴響,迴響。當我諗到就快hang機嘅時候,Noopy 突然掙脫我嘅擁抱,坐左起身。

赤裸嘅Noopy喺床上,雙膝跪坐係我面前,好似日式正坐咁。Noopy 一臉正經,但係眼神又楚楚可憐咁流露左一絲哀怨。豆大嘅淚珠,不斷從佢嘅眼眶中流出,滑過瓜子面孔流到下巴,再滴落去豐滿白皙嘅胸脯上。良久,佢終於吸一口氣,一本正經咁講:

「偉哥哥...」我聽見佢冷靜嘅語氣,心知不妙。Noopy 上一次咁冷靜同我講野,就係宣佈佢嘅婚訊。

「我唔想你因為一時衝動而同我一齊。我唔想你因為一時衝動而做左個拋棄糟糠嘅男人。」我感覺到自己嘅心跳好似停左咁,如墮冰窖。

「偉哥哥,我嘅第三個願望就係...」我有如法庭犯人欄內嘅囚徒,無助咁等待佢嘅判決。
就係記住忘記我
許廷鏗 - 記住忘記我
https://www.youtube.com/watch?v=9VI8pbRHHM4
係。
但係老實講,自從果次,我先知原來係F cup同真愛之間,作為一個巨乳控,我都係會揀真愛。

其實係真愛 + E cup
唉,睇完37話己經好怕Noopy再講落去
睇埋38話仲怕...Noopy你吾好再講啦,我吾想知呀
仆你個街 唔好呀
咪撚quote成篇文係常識吧屌你

btw樓主加油
好睇
最on9係, 我地又唔可以quote翻佢黎屌柒佢, 因為變相我地就有份quote埋一份
可以quote佢再edit㗎。
仆你個街 唔好呀

譬如咁。
但edit左就唔係真正回佢, 條友都唔會知有人屌佢
quote撚完文未呀
啱呀
我當時exact7ly就係咁諗

你唔好講
唔好再講喇
一路有追開文但第一次留名
好好睇 有幾part有啲身同感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞