[NBA][M記嘉大]2018-19魚腩刺球迷陪練區(13)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
根本冰科呢種搶分手就應該2軍出發好似毛巾咁 係蜀中無大將咁解
Forbes防守真係盡曬力,天份嘅野冇就係冇,打多幾年頂多都係意識好啲,都唔會守到啲咩
Metu個出場時間可以多番啲
佢出到10-12分鐘嘅
Lma個消耗會更低
反而ddr重有得改造下
要有人分擔佢啲進攻先得,下下都要佢單打爆分,仲要組織,難啲要求佢顧埋防守
雖則佢顧到組織已經好叻仔
以前叫單打王
練3分當然可以練
但出面個堆人緣份到就會入
所以慢慢
唔係太勁會嗌走
而係波波叫佢滾出去拎佢嘅3000萬
如果可以簽返George hill就好
但反而覺得簽左佢會影響到ddr嘅發揮
但外線守波會好一班
一班咁少?
睇番精華
啲防守真係得啖笑
工兵王 white 毒瘤
邊個打正選好啲
應該睇打邊隊做調整
運動本身就係要求天賦
由其係職業果堆
但防守有時候都可以靠經驗同智慧
係團體運動上更加講求係同隊友互補
你睇TD 生涯晚期啲防守仲係好撚癲
只係垃圾刺外內線除左體格輸之外,啲智慧同經驗都差,補防協防意識又唔好
Kawhi防守除左靠手之外,佢啲預判好好、協防意識都好
又好似Murray 咁,又係協防意識好好
呢啲係講緊你個腦有冇累積經驗、反思點樣做好防守
可惜TD一次DPOY都冇攞過
年年防一防二已經夠肯定了
Chip Engelland和Will Hardy兩位教練是我現在能在聯盟立足的主因,經過和馬刺的試訓後,他們很努力的鞭策我,我欠他們很多。

他們在很多方面都幫助我獲得提升,對我而言,他們是這一行最棒的教練。

從加入馬刺的那一刻我就不斷嘗試往一號位轉型,改變守位對球員來說並不容易,對教練來說也是如此。每次訓練都要花好幾個小時學習在擋拆瞬間如何迅速作出決定。有時他們會不讓我進體育館,讓我在場外好好冷靜思考比賽。

他們很有耐心,這是最重要的。他們從不會對我失望,也了解栽培球員需要一段漫長的過程,直到現在我們依舊持續在努力。

-- Bryn Forbes談馬刺助理教練團對球員養成的幫助

Source:
https://www.expressnews.com/sports/spurs/article/Spurs-motto-If-you-can-t-draft-them-build-13455548.php
In冰科we7
聽朝大腸又拎刺做出氣袋
我有預感
我刺必勝
大勝30分
太陽大勝30?
大家準備好俾大腸大炒未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞