[NBA][M記嘉大]2018-19魚腩刺球迷陪練區(13)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
我應同小白上限高過冰科
但呢一刻ddr+冰科>ddr+小白
近兩三場放小白+肉腸有唔錯表現,搵佢去帶二軍正路
防守死症黎 真心冇咩可以搞
除咗揾到隻大閘返嚟,唔係暫時冇咩方法改善到
但係問題係邊度可以揾到呢隻閘同埋邊度嚟asset去trade隻閘返嚟
如果夾硬留Kawhi唔trade
Keep green係度應該都會好好多

然後搏Kawhi free走,垃圾刺下年用cap搶KD
白邊哥
不了 LMA打唔到四號
補前鋒好過
改善唔到外圍防守問題
再加上冇3分同策應能力,進攻方面同兩個單打之鬼一齊上只會得個迫,仲要trade走埋mills咁我諗應該冇人識run play所以我覺得唔太啱使同冇咩可能會發生
#we
如果用Bertans + Gasol換仲爽呀
呢個組合貼哂兩個首輪都唔會清得走
白邊算係市場上暫時最好嘅解
除個腦唔知想點外
運動性同防守意式都夠
PG: DDR
SG: 工兵
SF: Gay
PF: LMA
C: Whiteside
但唔太樂觀會trade到
Mark唔到Guards
其實工兵王最arm打嘅位係sf
Gay落bench換walker上sg位
同意
同埋咁樣可以平衡返二陣嘅攻守
不過對於換到白邊返嚟唔樂觀
Bertans都仲有少少機會搵到傻佬接手
家嫂又老又傷又大約就唔會有人要架啦
家嫂下年得部分保障 睇下有冇隊肯食爛約
Tank隊都冇人肯啦
啲cap space好珍貴
講真 佢講得再唔好聽都係事實 bertans gasoft overpay就緊
Per 100 poss
Slowmo Ortg/Drtg 104/105, -1
Bertans Ortg/Drtg 124/115, +9

Bertans 仲要得2年約,Slowmo講緊係4年
睇埋好抵屌Bjelica
PER 100 poss
ORTG/DRTG 119/109, +10
唔想講都要應
我都講左無人唔認同murray 守得好
tony allen 夠公認top ace stopper
但灰熊會唔會因為無左TONY ALLEN就會防守崩潰??
唔會
你個紙板係幾時簽???
kawhi走左先簽 無左green無左kawhi無埋slow mo
都唔補番個鎖???真係當murray加工兵工兩個守晒??
高效兩粒字就真係得啖笑
當年boban 夠高效喇 你per36計直頭怪獸級C位
就係因為防守問題同紙板一樣唔可以長時間出場
如果就咁要射3分我寧願要個mike scott起碼上年PO射到插插聲
更加唔好講NYK 個Noah volenh 老底都打得好過紙板多多聲
上面都比左你睇slowm 8M 紙板7M我真係唔知邊個先係overprice
我淨係知灰熊有時比埋slow mo 控conley打off ball
同埋slow mo 防守效率排好前

white 依家唔得都好養過forbes喇
你場場百三分比forbes刷分都係晒氣
forbes係有進步但天賦上限真係太低
我割願比white 犯錯當今季養下佢好過喇
仲有forbes係兩年唔係一年
有時我真係覺得係身處係平行時空
https://www.basketball-reference.com/contracts/SAS.html
我當你唔要gay waive埋廢老
下年仲有幾多CAP???咁叫健康??
真係要多D CAP已經要等到2020-21
到時LMA幾歲??
真係當佢TD要37歲再沖冠呀?
更加唔好講murray下年要換約
仲有我記得之前我詬刺呢幾年D操作好撚失敗
既補呂到強又無操作空間
個時有剌撚話有CAP都無用
san antonio 細球市無人肯黎架MA
依家又搬籠門拿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞