[NBA][M記嘉大]2018-19魚腩刺球迷陪練區(13)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
不得了不得了,教到太勁會走
好似某某咁
最驚而樣
教到啞
睇返數據,原來今場又係反潮流贏波,入得5球三分
一定係黑哨
防守問題一日解決唔到一日都係贏一輸二
有無潮迷爆閘入黎話黑哨
又燈
公刺已經2連勝
下場對大腸
海鮮防守
海鮮射手
要做返西區強權起碼要其中一樣中6
過去幾場比賽我們防守做得更好了,有更多的交流。大家更熟悉和彼此一起打球的感覺,知道我們想要達到期待的狀態需要什麼過程。我們會繼續觀察能否延續,穩定性才是關鍵,我們過去顯然不夠穩定。我們已經連兩場有不錯的表現,打出合格的防守,這會幫助進攻端的表現。

Gay是一位出色的得分手,不論攻防兩端都非常有自信,他正在努力完成每件小事、努力爭搶籃板!雖然過去這不是他的比賽重點,但是他做得非常好,努力完成我們的要求,我很欣賞他的表現。

Derrick和Jakob的進步非常明顯,就像Bryn Forbes,他這幾年的進步也非常大,前兩年Bryn還在發展聯盟打球,之後才加入我們。就像我們有過的很多球員,我們會培養球隊中的年輕球員,這很重要!上次我們有高順位還是透過交易George Hill才換來了Kawhi,除此之外我們沒有拿過高順位。所以培養是很重要的。

你可以從Derrick White和Poeltl身上看到努力的成果,他們很年輕,但是非常出色,學習速度很快。

-- Gregg Popovich總結面對爵士的比賽與年輕球員的培養

本場賽後Popovich也拿下個人執教生涯1,210勝,追平名帥Pat Riley,並列NBA隊史第四。

波波
本身用ddr拉怪出面隊3分係好好用
但今季啲防搞到班射手冇哂體力
分到出去wide open都會炒
防守邊度海鮮啊?
穩定地廢
追唔到前二
差125場
如果教到2021年,每季40勝就追到
你確定得?
呢三季都45勝就追到
你確定得?
以前就容易,依家變咗垃圾之後就好難
白腸成材就冇難道
該有嘅成就Pop都有哂
佢依家教波可能只係為左睇住班後生仔一路進步
上唔上到No.1,佢都唔在乎
班後生如果有性嘅,就應該幫佢上
其實佢打起到(暫時)垃圾刺算有運
佢夠後生跑到2步嘅
可以頂到下對面嘅機動型打法
以前lma成日俾人拉出黎打
唔係有冇性嘅問題
球員生涯咁短
係人都想贏架啦
但防守天賦得咁多就係咁多
Forbes頂多咪搶分機器
想贏一定要搞搞個防架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞