EXCELSIOR! (141)

1001 回覆
39 Like 7 Dislike
雷神係地球生活得個一陣就愛上地球都難說服人,suckman直頭無係海底世界生活過。咁就做到皇守護海底,ww都叫左出過去人類世界
呢個真係勁失望 吹到溫子仁打造咗個海底世界
入到城直落海底廢墟
1 on 1 競技場生海草
個城完全係佈景
一個根本無係亞特蘭提斯生活過的人拎到把野就可以做皇,係現實陸度都幾難令大接受,唔覺佢會愛佢d人民
我仲以為佢會掛名皇帝 實際比老母做
最後乜都無講 明明打海怪都話唔想做king
最後就son of the land king of the sea然後出動
雷神係地球生活得個一陣就愛上地球都難說服人,suckman直頭無係海底世界生活過。咁就做到皇守護海底,ww都叫左出過去人類世界

damian巴睇咗未
當然知你無針對,因為唔少人都有屌呢場嘛
講劇情水行俠呢個位基本上已經崩撚晒
值頭覺得佢阻止打仗既方法就係先殺鳩自己人 跟住班自己人即時封佢做王 係急到好荒誕

所以只簡單比拍攝、人物、場面,官能刺激

講角色陣容WB只係一堆太空狗同班人肉背景板 狗衝狗撞

AQ就有齊大怪獸、坐騎、戰機、近遠戰兵
豐富之外,比起WB種混亂 畫面上更充實

講拍攝你話既wide shot,老實講去到上面陣容 AQ有咩辦法唔用?

而且呢點亦突顯WB既不足,成場都係切換角色去凝造戰況,場面細左之餘 更多左好多無聊既動作過場就算數

講氣氛同動作場面
AQ明顯係無雙爽快向 君臨天下再單挑

WB就係多角色攻防戰 但無腦鳩打
全程氣氛亂到七彩冇起伏 係得THOR同Thanos出現先激動到
比個例子 : GOT battle of the bastards就真係全程代入同你講既絕望

而動作場面係WB最抵屌既地方
角色合作度係零 (明明集結係亮點)
大量過目即忘過鏡,你係唔會見到Titan Battle種度身訂做既畫面,只有hea到爆既打鬥

WS抽起兔仔三百六自轉
SW正式落場用太空冬甩拋死一堆背景狗
BW冇逼力既坑道合作戰
重傷幼視背刺覆桌……
都係個句 wakanda battle唔係戰爭 , 只係一場冇創意既百幾人civil war battle

而目前英雄片係得AQ做到戰爭效果
我估areyoukiddingme
佢支戟能力係唔係就係可以控制海洋生物,冇其他?如果可以show多啲就好
btw, 都係要mother先停戰,wb好鐘意母愛

佢本身都識嫁...
係咪我隻眼有問題
我睇唔出啲咩綠佈境
以為支㦸可以放大佢控制能力
咁支㦸有乜叉用除咗表示係國王
hydra巴可能要驗下眼,綠幕得好嚴重
尤其沙漠嗰段
可能真係識放大

不過枝野俾我既感覺
同睇黑社會 有之龍頭棍一樣
個意義比較重要
我做完FYP之後
每年都加
隔年換眼鏡
做激光又係一條好漢
我明你意思
你覺得兵種唔夠豐富 呢個我都贊同
用無雙術語講 aq係多好多兵種
但係我覺得雙方都無敵將
orm vs aq+mera (快到我都唔太記得清楚)
(起碼wb有avg vs black order)
而且每人都係掃兩下就完...
其餘都係蟹兵打水底白兵
對劇情完全無幫助
戰機都係炸兩野就無再出

如果用你睇war嘅角度的話我都覺aq係比wb好
宏觀睇戰場 色彩畫面都係優勝

我話wb好嘅意思係純粹用英雄片嘅打鬥 我寧願佢放多啲時間落啲角色表演到
比aqman出嚟用新招 或者同老母mera合作show off
下支野仲好啦
而且佢幫蟹果邊打 蟹族啱啱出場觀眾都唔知咩事
如果係幫第二個族 例如係和平嘅人魚或者mera果族又唔同講法
又真係完全無諗過
多謝提醒
https://screenrant.com/keanu-reeves-wolverine-batman-role/
john wick 但我都係想hugh繼續做
所以有一點真係唔明,點解AVG1班兵仔唔係WB出現……
明明Nebula先係飛船隊死左隻
有班兵仔加太空狗,成個戰局大把玩法
威脅感大增又刺激

而且去到呢個Thanos未出現既位,除左打 個人認為劇情真係冇野好再表現,再講都係悶野 (慘在又打得唔好睇)

可能因為咁 WB先比civil war、titan黎得乏味

至於AQ....
佢都夠膽玩到母子重逢,你仲求到佢咩
結尾已經睇到我一頭問號尷尬到不行
未拎個陣吹奏到支野幾神幾神
以為佢返到去用支野定住所有人,有人唔服先開打

點估到佢咁撚癲 一返去即刻大開殺戒
睇完

覺得幾好睇
期待下Avg4最大個場battle會點玩
https://youtu.be/BV-WEb2oxLk

智 x valkyrie
最尾
條 trailer 好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞