hkbn真係狗都不屌

127 回覆
151 Like 3 Dislike
100mb 冇100蚊樓下都叫佢食屎
唔好理佢, 等佢減到100蚊下先續,
唔得就轉公司
佢開我$238
網上行高達8m寬頻
過多幾個月就改用BB1000
自助續約d 價個個月唔同
利申, 已經俾hkbn撚走左

之後變新客撚返hkbn
lm
Smartone都係 $12X好似
網上行168 500mb , 續約200 1000mb
唔理佢, 而家180 1000mb
1月到期
近排成日斷
Same here, 半年前已經不停用電話/sms 搵我,到我去搵門市 cut 佢先話$98 100MB , 我寧願轉PCCW $138 1000MB 都唔用佢呀!
點解間間對舊客都咁西
收聲啦我仲用緊298 8mb adsl呀

我有線200m 228
Cut咗就sale我48$
不過都係轉網上行
我走高達8m寬頻果陣$238
你真係貴到乜
轉啦
都冇得揀
淨係可以轉去做和尚 唔上網
好多人話續約價平左少少,其實係狗招

我剛續約
月費聲稱係168
但每個月交20X

中間有幾個月係唔駛交月費
平均月費係168
到2年後完約
你都唔記得月費係幾多
你聽到月費續約係19X
交開20x
以為平左

其實無平到

仲有一招就係送百佳現金卷
減左現金卷錢 計返月費
好似平左, 但係到你續約又唔記得收過現金卷
又乃野
完錢前半年開始打 1000mb 258
本身好似220左右
講左好多次都唔肯減
同佢講轉台
最近打黎同我講248
減十蚊
我半年後完約
已經打左黎3次
我次次都話唔得閒
講黎都晒氣
最撚離譜係新續約價會貴過舊約價勁多
hkbn續約一定係上網自己續最平
上網下個月到期,班sales仲係做緊百五蚊到
我自己上網續百一蚊包埋電話mytv super

電話上網又係,早兩日禁上去睇佢offer 59蚊比我,個plan同而家一樣
不過我嫌佢限速太慢所以轉走咗
佢流動網絡,收爆4格都load 空氣,去到次次去到美孚好似入左異度空間
我之前1000mb $19x,之後到期佢開我$250+ (實數唔記得),講到好抵成本高左仲送mytvsuper 同佢講唔要平啲得唔得咁當然冇啦,之後一直唔show佢,去到last 1-2個月先話減到最平$21x,我就係嫌麻煩費事轉最後續左 舊客真係狗黎屌佢老味
兩年前傻豬網上續左HKBN 100m個個月比百五佢
後黎老豆老母要我每月加多兩舊要埋至尊版myTV
上個月續和記屋企電話原來固網+100m包埋Idd都係一個月$8x
HKBN一寄email黎話差唔多續約我就即刻覆佢要cut上網
佢先打黎開價$98淨100m上網
講完一輪我見佢唔再平就直接同佢講「咁我淨係要myTV啦」(老豆老母睇開)收線
結果淨係至尊myTV都係$98一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞