hkbn真係狗都不屌

127 回覆
151 Like 3 Dislike
用緊1000M,上2個月不斷打黎叫續約,我話唔續,平時測速去到9xx M ,講左唔續第2日即跌到5xx M
pccw咪一撚樣
依家18x 500mb
又係嫌麻煩續約續左幾日hkbn打黎開15x 1000mb
笨左了,打去話cut既會有最平offer,扣埋coupon做到一個月$9x/11x 公屋/私樓,1000M
屌佢老味
十月尾完約
三月已經打嚟煩你
日撚日打嚟
每個月offer平10蚊 但都好貴
7月頂唔順寄咗張cut form 都死唔斷氣咁打嚟
而家50蚊 100mb開心使用中
pccw?有冇咁平
屌你老母 我女朋友打10次黎得1次通到 兩個都係HKBN
唔洗驚
間間都一撚樣
當你on9家庭咩都唔識
食你差價Fatfat

不過仲用hkbn真係
100mb用咗十幾年
今次續約開我$17x定$19x
send cut form去, 之後轉去smartone 500mb $12x 定 $13x
hkbn到最後一個月先話$98續約
本身扣埋優惠 15x 一個月

佢打來叫我續 200 蚊

又大我話新一年23x

我用左大拿拿十年

真係屆屆要屌先得

好心你hkbn咪撚咁寒酸啦

Btw,而家其實幾錢係公道價?
hkbn 真係撚舊客出名,係得佢一間咁 on9 逼D客完約唔續佢
狗都不屌但係你用咗10年
我屋企bb1000今個月到期,之前早幾個月又係瘋狂咁打電話叫我續約,價錢一時就$20x,一時就$22x。

我燥起上黎去咗門市交cut form,跟住過兩日就打黎問我要幾錢先肯續,最後用$168續咗兩年。
早幾個月 bb1000 開我$300
我用公司merchant offer 轉pccw 1000MB $110
嫌麻煩一直 又要約師傅拉線
但今舖終於頂唔順 好撚on9
咁唔係狗都不屌啦
係你應該屌爆佢呀
煩我都要cut撚咗佢
我見新客有6個月月免月費 打去問佢話舊客冇
即係轉去netvigator
你一路拖就得 只會愈黎愈平
我手機plan下年一月先到期 但佢九月就打黎叫我續約
一開始開個價118 仲貴過我原先個價
所以我中途就簽左第間 咁hkbn都keep住打黎叫我續
但問題係佢打親黎 我都已經同佢講話簽左第間 叫佢地唔洗再打 結果過一排又打黎
好 咁到最近一次 佢個價已經減到68
如是者我又要同佢講話簽左第間啦 點知佢話咩唔緊要 只要未交錢比間新公司就得
hkbn含撚la
老豆上個月續左

下年一月新約
電話續
有冇方法新約前斷約?

hkbn 180蚊續100MB
好撚彩簽左3年半網上行
有排唔洗煩完約
:先生,睇返你份約,好快過期喇,作為尊貴既客戶,我地有優惠俾返你
:係?
:冇錯呀,$180/月 1000M,簽約2年,仲送埋mytv濕爬俾你
:但係我唔用濕爬架喎,隔離台仲平過你添
:先生,介唔介意講下佢比咩OFFER俾你咁呀?
: $168/月 1000M
:先生你等等
(幾分鐘後)
:先生,多謝你耐心既等候,我地而家俾到更好既優惠你:148/月 簽約24個月,仲送你MYTV濕爬添
hkbn 100 就完,下個月尾左右
續約嗰邊第一次打黎串77
開我209無得減,私樓
我唔L 理佢
而家見續約網開149,
deal or no deal

如果要cut ,有無限通知期?
hknm舊客慘過做狗 想升1000佢話我住個到唔得
咁我話cut鳩你轉第二間轉頭又話升到
仲日日打黎jer鳩我
屌完佢老母就轉咗第二間1000mb
有無人用HKBN由唔知幾時開始 手機連wifi成日斷
定係我手機問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞