hkbn真係狗都不屌

127 回覆
151 Like 3 Dislike
Smartone broadband 做緊 bb100 $98蚊月/簽24個月,自助上網登記。上星期五中午登記時,已經可以約星期六夜晚裝。唔洗同啲濕鳩 CS 拖來拖去先叫到個平價。仲可以免一次搬遷費,租緊樓用家可考慮。
Smartone 仲要係用緊HKBN 條線
如果HKBN 轉SMARTONE 連線都唔洗拉
年中續約都開我$128 送垃圾Mycctv
唔撚駛諗即轉網上行
$168 1000Mbps 送半年免費加個G413 Carbon同now tv
抵到爛
hkbn 次次續約都係比西價舊客
屋企用左十年
上一次簽係$150 100MB
呢十年續約多數貴冇平 最多同價
一早係街見過$98 100MB 冇一次續約做到
出年2月到期 激氣轉左網上行1000MB
到前幾日打上去cut 先同我講最後做到$98
不過我屋企線都拉左
成件事上 最激氣係即使做左十年客都係咁
寧願轉其他台算 就算貴都好
我都係雞寶200m,199
仲要忍多一年
有冇人知未完約點樣cut左佢
諗住轉台但係忙唔記得上兩個月夠期
突然醒起奇怪點解上到網,原來老母續左
180 100mb 我屌佢老母hkbn
記得完約要轉
就算唔轉都要出cut form
咁先有最抵價
我記得佢後尾sale我200M+有線電視都係百幾一個月
唔明點解本身會係228乜都冇
Send張cut form上去解決問題
頂 講起又係差幾個月到期
又係用左hkbn好多年
用緊$238 1000mb一個月
咁我本身人唔係香港
諗住屋企人都用唔到1000mb
諗住問下轉返100要幾錢
佢話而家舊客最平$21x
跟住我話我以前用100mb都係158咋喎
佢就話唔好意思最平係咁
跟住我就話唔續啦
而家見到個個價都唔同
真係食屎啦
次次續約都要逼住跳幾次草裙舞
但其他都真係差佢好遠
巴打情況同我一樣
用左 hkbn 十幾年,本身135蚊 100mb,咁仲有3個月到期 佢打比我 問續唔續,佢話 185蚊 100mb,貴左50蚊,然後我話想升級1000mb幾錢,佢話無線位所以無得升級,咁我話價又加左 仲慢過人地,即係叫我局轉,咁我果斷去左 網上行 168蚊 有1000mbx2 ,轉左網上行後,hkbn又打比我話98蚊,我都無彩佢了
如果拉哂線,可以pccw同hkbn兩間每兩年轉一次,永遠新客
村屋?
有咩慘得過屋企拉唔倒線,要焗用佢
一開始竟然出230 100mb 我嬲到cut佢線唔聽佢電話,之後開番舊價比我
班sales真係
但家居上網轉公司拉線真心煩
Cut plan又煩
smt 118 1000M 算
你有冇Sales contact?
https://t.me/chris0927
巴打有興趣轉netvigator可以傾傾
我3月到期,我本身用緊bb100 $145一個月
個Sales打黎話最平係$178 100Mbps連mytvsuper
心諗smartone 100Mbps只係$98
當舊客狗咁撚
臨尾一星期會比舊價你 放心
點都cut轉去smt / netvigator
有無人講下轉邊間好 下個月11號就要send cut form
依家夠膽開142 200M比我
hkbn轉smartone直接用返舊線唔洗裝?
佢續約開西價 問過其他話大廈無位裝
唔想焗食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞