hkbn真係狗都不屌

127 回覆
151 Like 3 Dislike
話說都用左hkbn10年
因為懶去搵其他plan 既關係
所以一直用 用到100mb都要成180蚊
見3月到期 睇下班cs出咩plan la
內容如下 =cs =我
:你好呀 呢度hkbn打黎既 都見你3月到期喇喎 有冇諗住續約呢 我地有d優惠俾番你喎咁
:講黎聽下
:睇番你資料呢 你都係我地好耐客戶喇
而家100mb就$19x
:哦! 咁講1000mb黎聽下
:1000mb呢就$3xx
:咁呀 咁同我到期cut左佢喇
:下,你等陣呀。。等左大概5mins
其實見你用100mb個價呢 我地有間更好既優惠呀 就係$98 真係好抵架咁
:我聽完見佢態度唔算差 就費事屌尻佢
同佢講 人地第間1000mb都只係140有找
你地當d舊客水魚一樣 博人嫌煩轉黎轉去
就係咁加價 當然呢d係上面個位濕尻人做出黎
之後我就冇講其他野
:好喇 咁我幫你辦理喇咁

事實又證明hkbn真係食撚屎
不論家居上網定流動上網
舊客永遠係次等公民
真係唔好怕煩完約轉一轉
我又係下年3月bb100到期,上個月班sales打過嚟叫我續
=sales =我
:依家同你做返個舊客優惠價都係23x咋
:咁貴我搵smartone唔好,又係你地公司提供網絡
:始終都係租副線,無我地咁好
:咁我搵網上行囉,人地1000mb都係做緊13x
:但我地係sell質素架喎
聽到依到我已經唔知佢up緊乜 ,上網都係求有咁上下速度同穩定性架啫,質乜撚野素 何況你地啲服務質素都唔好得去邊
:咁你做到人地個價先再搵我啦
食屎啦hkbn,到期我實cut鳩你,你都有病嘅
電話續約都係咁
間間都係迫人轉台,但轉台又鬼咁麻煩,又簽約又換卡又拉線
Bb1000 完約 轉網上行
老母屋企網行1000 同我bb1000好大分別
前排班sales打黎續咗我約 當然舊客又加你幾百$啦
咁我第二日就立即cut咗 之後佢地日日轉號碼打電話黎叫我續約
我每一個號碼都block哂 佢地只好sd sms比我
唔知佢地係咪無哂新號碼 已經半個月無打黎煩我續約
原先用緊BB1000 $198/月

半年前打俾我老豆開佢$24X

我老豆又制咗

好彩雖然係用佢名登記 不過啲野我跟開

我用老豆身份打返上去喺冷靜期內取消返

我睇返個Offer同原先個Plan冇分別

好似仲逼你食多個myTV濕爬嘅組合

直到上個月底(到期日)前兩個禮拜睇網上續約

仲平過依家個月費, 仲免三個月月費

由此可見啲電訊商做生意係幾咁濕鳩

唔同佢講唔續約都唔會知驚
HKBN用左幾年99,98, 今年續約打來話只有14X
我講明做到98就續, 做唔到就唔續
跟住佢真係話做唔到, 我SEND埋CUT FORM, 佢打來都無話做到98
(講緊兩三個月前)
然後我轉埋台, 裝埋, 用緊 (兩個台重複十幾日)
跟住SEND SMS來話續約可低至98....
LAST MIN先來比OFFER, 今年個續約部阿頭炒得
我岩岩先續完1000m $160,不過係用網上自助續約,上一張約$180完之前半年會不停打黎,都係話冇得再平,唔再做呢個價得$210,我之後索性唔再同cs吹,1個月到就望下個app自助plan,到完約前個零月就見到$160,即續,所以cs跟本唔駛理佢,自己慢慢望個自助plan再決定都未遲
我黎緊會cut netvigator轉hkbn
想問下點cut會快靚正, 唔想俾佢打黎煩
垃圾hkbn,用左10幾年,夠膽死$168續100mb
我同佢講人地168行1000mb
佢話咁人地1000mb未必行得哂架嘛,
可能全棟樓啲人共享架,屌 就算共享我都覺得抵過你hkbn,
本身唔想煩,佢比到最低offer我都諗住繼續用,
到我轉埋台裝哂野佢先同我講可以做到98蚊
而家用緊$168 1000mb獨享
垃圾hkbn當舊客狗咁
價錢其次
呢排一到夜晚就成尻日斷線 1 2秒咁
垃圾
288蚊 8Mbpb路過
netvigator 唔會咁樣煩你續,佢比你個價真係實價,無咩得點減,同佢地係唔怕你走既 係hkbn 咁濕鳩,好地地一早比個靚offer 人續約唔得既,係要迫到d 客走左先比優惠
聽講netvigator都係咁上下, 拎cut form先俾到靚價你
on9 hkbn 又打黎sell on99
完約一定會轉第2間,用緊bb1000 23X一個月
屌!
直接講cut 佢過幾日會再打黎做返13x 1000mb 但轉其他台好過 都係咁既價錢 仲送八達通 送router
PCCW 共享嘅話俾人屌咗 9 年啦
唔識行情走嚟吹
你轉果個咩台 咁多野送既
我好似都係用緊180 $ HKBN 100MB ,
我同左老豆講話做唔到99 蚊一個月就轉smartone
佢都唔幾時又續左
下次 我自己搞番算
之前做緊轉會兩條$15x 唔記得兩條500定兩條1000
我個fd轉cmhk
巴打 你幫手跟番喇
班人就係專恰d怕麻煩既客
Hkbn冇乜斷幾好喎又足1000mb
你老尾網上含每半個鐘一小斷打唔到機
利申 modem直出ac68u應該唔係router問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞