💳信用卡討論區(60) 倒數2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
SCSC終於批咗

想問用還學費貸款有冇邊張信用卡有積分
中信、恒生
星座唔得?

得, 我寫唔晒全部有分嘅 bank 出黎。
日日都要轉10次, 轉到頭都wing
點解AE卡駁中銀找卡數
佢PAYMENT RECEIVED咗我成個星期
銀行都未扣番我筆錢
自膠,賺6000里數先係。
指示
開始驚驚地
同一個人係咁轉得唔得?
如果ae cx 同 中銀同香港航空 出個張邊個好啲
不過中銀有張卡 未找晒卡數
你想點?自己過數
一定要 SI 先計
HSBC 可以經 ebanking setup SI
開scam 果陣個職員話幫我開個出糧戶口賺里數,佢叫我去其他銀行設定常行指示每月過錢去渣打個戶口就可以,SI同常行指示唔一樣?
我得東亞同恆生,ebanking setup到嗎?
SI = 常行指示
無東亞戶口,唔知
恆生ebanking 搵過吓,應該無
唔該哂你巴打
scam + 出糧戶囗
不如了解埋開渣打戶囗 + 出糧戶口 先決定
我開左渣打戶口,再去申請scam,申請果陣個職員見我係freelancer所以叫我開埋出糧戶口啲錢左手交右手賺埋里數 上個月既事,宜家先得閒搞,張scam都用緊
我自已轉俾自己咋
自己都計咩
佢叫你轉咋嘛, 佢點知收款人係你自己定其他人
我係咁理解
冬日果8000,唔包括Broadway

又唔睇t&c
am business 抵玩好多
基本上除左旺季都會立即換到
旺季都7成機會wait到
札幌例外,除非你係非旺季下星期去
哇 係wo 果句剩係睇左頭就冇睇埋落去到尾 不過本身係揀左賞家居 食左百記+賞家居都差唔多=citi rewards個迎新
Btw thanks巴打 本身重諗住黎緊食飯>$500就用大貓 自 冇睇清楚
想重整d 信用咭, 求各位巴打幫忙
邊張卡本地現金回贈最高?HSBC 果張?
仲有張邊張外幣消費現金回贈最高(美馬英馬newegg淘寶)?
北海道係咪一定要轉機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞