💳信用卡討論區(60) 倒數2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
儲avios 點樣正過asia miles 好多
係唔係可以將全部卡改左同一日截數日 打上去搞?
西亞係唔得
想問下SC個回贈係咪可以好似HSBC/DBS咁用黎找卡數
定要用積分咁
無知一問
第一次用dbs個輕鬆分期計劃 本來今個月找18000
咁我揀咗萬2做分期6個月 2日後佢都俾咗張2000蚊單我 但係下個月張單仲係要找萬8 唔係應該8000咩? 定我有野做漏咗?
你嘅簽賬一返單,如果係合資格簽賬,就會係「360全面賞」個平台睇到有有現金回贈
你嘅現金回贈可以揀直接入落返戶口找卡數(最少$50),或者換其他嘢
冇最低消費最好
不過要揀都會揀 1
thanks bro, 好似好麻煩咁
有無用開dbs嘅巴打
你每攞一次就會出一次手機交易短訊、要入啱個一次性密碼先換到

我又覺得個SYSTEM好過其他銀行,因為一返單已CHECK到有冇現金回贈、而且鍾意幾時攞都得。
唔駛好似其他銀行咁要等下一期賬單先入回贈,甚至好似中信咁癡線要分基本/額外回贈,額外回贈仲要等兩個月先入,果個月啲回贈分分鐘下下下一期賬單先睇到。
大貓個game 明明有幾個coins但一日剩係可以玩一次咁on9
Between中咗50 RC
如果旅行應該剩係去日本,好少去得遠
儲邊隻里數好
早排㩒AM 旺季換來回都係要30000
重要一年後都無乜位
儲錢好過
其實分別不太大
一個有機會平D北海道
一個唔洗海鮮價

仲有比因管理不善而從全球最佳航空公司排名榜節節下跌的國泰航空洩漏信用卡資料
其實hsbc個餐飲優惠係會點回饋比你
見佢reward 個app仲係張單個原價 而個優惠係九折
係咪要等幾個月再回獎賞錢?

Push
儲到=\=換到
仲要去日本大把公司選擇啦
里數換長途商務係會比儲回贈有著數
不過要係自己換過先會知瀨嘢
所以用現金回贈比較好?
你個case係
300K左右係咪得SC抵用又申到
有張dbs eminent VS
AM可以換stop over相對抵玩, 但你要旺季去, 不了
300K,大把現金回贈信用卡都申請到喎,視乎你日常消費習慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞