💳信用卡討論區(60) 倒數2019 發問前先睇 #1—#4

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
香港Debt Card 係咪得 Citi 同恆生有做?
另外擺咗入去嘅錢可唔可以Cash 返出嚟?
SC張simply cash card有直同橫
大家覺得邊張好
巴打閱讀理解幾分
橫果隻紫色好核凸
我上網睇話直卡有樣缺點
任何直向設計信用卡只可作電子用途,即係交易單據資料必須以電子形式記賬,不能使用手動壓印(姐係好似pizza hut送外賣到付果隻比卡形式)
我冇叫過pizza hut外賣唔係好知即係點
有冇師兄可以解釋下
我用直卡,啲字就唔係普通橫卡果隻突字,張卡都算幾靚,色調都靚

啲人話攞直卡唔可以壓卡刷卡喎,例如PizzaHut 叫外賣就唔得,我就覺得冇所謂啦,反正一來PizzaHut外賣可網上比錢,二來就算PizzaHut外送都唔會簽呢張
壓卡刷卡?即係點
係咪卡後面冇左條黑色粗線?
去戲院刷卡拎戲飛得唔得
我拎過星座叫pizza hut 佢黎到要罰抄我個卡number
都成功俾到錢 所以我覺得無所謂
好懷疑
有時D 客服都亂答

今次係計網上
此中amazon hkd 係計左網上同 賞世界
"。本地簽賬是指於香港進行並根據信用卡月結單上所列以港幣結算的交易。"

剛好有8000 amazon你可以轉HKD 試下
最多只係蝕多1%西滙率
想問吓係咪有compass visa就可以用大法申請eminent vs?因為我想要vs唔想要platinum, thanks.
月結單

唔明你問咩
想問下各位師兄 細佬我最緊打算買部貴laptop 大概15,000咁上下 而我係用緊bea既學生卡得10,000 limit 打算入啲錢係入面 再打電話暫時提高信用額度 墊高個limit 咁我前排入左幾千入去 找左之前既卡數仲有啲剩 但我睇唔明佢既可用額度包唔包我入多左個啲 有冇師兄可以解惑

有無做過分期?
有既 手機差幾個月就供完 又有一個6個月既2000蚊分期
照計你3392.07就會成為你on top of原本一萬之上嘅limit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞