薄扶林大學討論區(29) 又到咗final嘅季節

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
pending但聽日有堂,咁我應唔應該去上?
Caes1000 pending 但聽日就第一堂 應唔應該上? 佢計attendance
發音
一啲常用嘅句子eg早晨 再見
開始背下詞語同認下詞性
作文造句仲停留係單句階段,叻啲嘅人就作下複句。
有教少少grammar(唔太記得了)類似咩人稱之後嘅動詞要改啲咩咁
有speaking class同個個星期有test
Engine出左

**
牛巴
我應該只係識兩成左右 2119同2123 d content有冇關係?(即係2123學到啲嘢喺2119度有冇用?)
想試下問department可唔可以畀我一次過讀曬兩個course,已經year 2,驚defer
想問下有冇translate jj? 黎緊差一個course可唔可以比啲意見
Chin2351 Translation criticism 係John wong教 同之前讀過另一個criticism course個grade麻麻地
Chin2343 legal interpreting 之前未試過legal野
Chin2346 drama adaptation and translation 之前讀過下film trans都幾有趣
同埋有冇人讀過poli3020?見佢syllabus都係intro野居多係咪都輕鬆?
CH9002 B+
個考試容易到 你搵返之前幾年嘅past paper 抄返Ppt啲嘢落cheat sheet到就得
Project炒左 考試前一晚凌晨先準備 算係咁
CCGL9002點 以前Triklo睇係B+
洗唔洗上堂?想返工
有冇人讀過 CCHU9062 Buddhist Visions in World Cinema? 好似好伏 又話上堂唔比用mobile phone/laptop 又話要睇曬所有戲
我以為佢無咩野做,今日add咗....(pending)
上年就hea, 今年搞到多左workload
你好
9018 workload大到食哂屎
Engine出grade倒數
when
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞