薄扶林大學討論區(29) 又到咗final嘅季節

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
[集思廣益]
Q:邊度book洗牙?
A:HKU portal -> Campus Information Services -> Service Departments -> University Health Service -> UHS Web Appointment Booking -> Dental Services -> 1) Dental Examination or -> 2) Dental Examination + Hygienist Appointment

Q:邊度睇course grade/workload?
A:https://triklo.com/

Q: 邊度搵hall g?
A: Cityu

Q:想讀書又想識朋友又想有覺好訓住唔住hall好?
A:唔好

Q:我中學冇讀XX科,係咪好蝕底?
A:大學要識自學,乖啦,咩都識就唔駛讀大學啦

Q:我想double major/minor xxx,有冇咩要求?
A:除左Quantitative finance有審查之外,其他等year2直接declare就得,建議盡量year1開始take少少second major既科

Q:點解我reg唔到COMP1117
A:因為好多人爭,多d扶阿婆過馬路啦

Q:邊個CC好grade又hea又好玩?
A:追post啦,btw個個CC都咁旬我自己唔去讀?
留名
Lm
究竟hkuww個list啲星星信唔信得過
我見九州大係***
但係keio係**
一橋同上智都係*,本身諗住呢兩間包底,但唔知準唔準
最穩陣應該係秋田
不過去嚟真係冇咩用
初代萌王前來留名!
東北興趣唔大
要靜要景去北歐仲正
留名
大多數人year 3
但我後悔點解唔year 2去
有冇人知hkuww 去UK兩粒星個啲要幾多gpa
Lm
Bootcamp windows10 係咪連唔到hku wifi(冇限速)個個 我搞極都連唔撚到 down野好撚慢
冇Ielts都得,報左先
話冇人你信唔信
返去訓都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞