HKCC 2018-19討論區[11] 1001又唔開po 祝你科科MT/Exam F

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
你計返你CA都冇A
即係你exam要有90分以上先有A
上面有個例子7x都有A
計埋一定低過84分
除非你哋假膠
想問下nego第六課 use of language 個到,
究竟咩係logical level? 咩叫for proposal or offers
唔該哂!
字面意思
Logroll ,non specific compension同cut the cost for compliance點分?
姐係我比offer先會用到呢個level?
如果冇offer就唔係?
多謝巴打
Logroll = 傾2個唔同範疇,1個跟我,1個跟你

Non = 你跟我,不過我會補償你

Cut = 知道你唔鐘意option入面某嘅嘢,要你跟我,不過我會解決你唔鐘意嘅嘢
E.g 你:去旅行好貴,唔去
女神:我會買少啲化妝品省錢同你去
唔一定

畀例子你
我屌你老母
Logical level = 我將自己條撚插咗入你老母個西到
Pragmatic level = 我而家好嬲你
你係咪漏左participation 分未計?
當佢拎9分都唔過84
當佢participation 分拎9分
佢CW都有83.4啦
咁點解你話exam要有90分以上先有A ?
咁你都至少87以上啦
同埋呢個係當佢有9
84係cot off嘅話,有90先穩陣

仲有上面有個exam 76分嘅例子有A
佢CW有90分
你係咪漏左participation 分未計?
當佢拎9分都唔過84
當佢participation 分拎9分
佢CW都有83.4啦
咁點解你話exam要有90分以上先有A ?
咁你都至少87以上啦
同埋呢個係當佢有9
84係cot off嘅話,有90先穩陣

仲有上面有個exam 76分嘅例子有A
正常CW有90分
exam 愈高分愈穩陣
咁有exam 有90分先穩陣都岩既
同埋84以上先A唔係上個sem既 A grade range
分開計cw同exam 因為50/50嘅話 只要你是但一樣cw/exam拎A 拉翻都A 當然你CW攞C range 就算你exam滿分都未必救到
呢位巴打有information & expert power
咁可能個grade range 只適用於CW 分掛
如果cw 60 exam 40嘅科
我cw得B+
exam係咪要A+最後先可以拉返上A
讀完nego 終於知道點解我溝唔到女了
Mk仔有power of BATNA (the most important source of power)
我得power of craziness (these individuals are not given many tasks to accomplish because others are afraid to ask them)
如果cw 60 exam 40嘅科
我cw得B+
exam係咪要A+最後先可以拉返上A

同問
你讀hotel科?
social science
讀nego讀到痴撚左線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞