HKCC 2018-19討論區[11] 1001又唔開po 祝你科科MT/Exam F

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
mid term九成 cw應該攞哂 exam要幾多先有A+
啱啊,今舖真係玩撚完,個個都話好讀
易靚garde 啲爆4友衝哂去讀
PFP都係on9 勁多癲佬
啱呀
比今年個Subject Leader教
上佢堂佢好著重話apply comp唔係要背係要Apply
咁我mt咪apply比佢睇
結果佢話唔係跟個Marking答唔係背Definition就唔比Full mark
1028 exam幾多分先有A+
mid term九成 cw應該攞哂 exam要幾多先有A+

total 86-7左右會有A+ 睇有無人太高 A+點都要拉一拉curve
同一題揀Laptop Tablet嗰題
佢話唔係揀Laptop唔會比Full mark
解釋揀Laptop嗰答案係直接背Definition
都無Apply過
我估條題目應該係咁
Count 由 main pass 去個 function 度
響 function 度 define 返 count 係啲乜再 pass 返去 main 度
但因為 recursion 嘅關係 做一次個 count 就會洗咗
題目又冇話可唔可以響 function 出面 define 多一個新 variable
所以完全搞唔掂
Ricky 教書係教得幾好嘅 前提係你數底有返咁上下
仲以為9x先出A+
有無巴打識..
另外三份都做到但呢份完全無頭緒
有無人知係咪通常啲科都會拉curve架
有無聽日考1028嘅朋友
希望呢啲數科唔好錯on9樣就好
programming
有冇人可以分享下financial management 幾分有
B+ & A?
Overall 85以上有A掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞