HKCC 2018-19討論區[11] 1001又唔開po 祝你科科MT/Exam F

1001 回覆
10 Like 9 Dislike

雖則有其他科追 但目前為止考完中文果啲都有種好虛嘅感覺 冇一種實在感係感覺出嚟個分唔差咁
我聽我lecturer講係
連登係咪無人讀東亞史 有無人明白嗰種痛苦
有冇ccn3106 social research嘅同學識做assignment
讀engine讀數就真係無得避
有無fa巴打做咗1718 sem1?
QB1(b)係點解同點計?睇唔明ans
你睇唔明ans邊part?
24000個part最唔明
84000係rent expense 但唔明係24000 唔係應該8000x4?
不過其實成題我都唔太明點解
24000 係8000x3 ,佢慳d力水咪直接當11 月個陣計
正路係如果用12 月咁計係(92000-32000) /8
佢answer係用11 月個陣計法
除8係計佢未簽agreement之前個8個月
原來係講緊9月之前嘅agreement嘅expense
睇唔明題目
唔該曬巴打
其實成日問幾多分先咩grade個d人咩心態,係你嘅就係你,唔係你嘅就唔係你,盡咗力咪得
fa個個都好屈機
自己就係係咁睇漏嘢
CCN 1035 art of reasoning 大約幾多先A 到?
其實成日話人問咩分咩grade嘅人咩心態?
第一,關你咩事?
第二,知咗有心理準備,又可以諗下點將溫書時間分配

人人讀書方法都唔同㗎啦 策略性少少又要同你解釋咩
即使考完問又點 心裏有個底可以預測下GPA諗下報咩科有咩後路
大個仔啦唔好理人咁多啦
咁有d人cw低 如果exam條curve高 點高都唔會有靚grade
咁咪投資係第科到囉
盡左力就得 咁美好就好了
係就好 就黎背到嘔
同你一樣,individual asg b+,exam冇睇應該ok,出A
上個sem Jennifer教
mid term 8成 過mean
project B+
Individual A
Exam無睇
最後B+

希望俾到參考你
Auditing真係痴撚線
又要通頂
org chem
Midterm 77 唔過mean
individual B
Project B
Exam 冇睇
最後b+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞