[賀喬遷之喜]【商業電台 光明頂 討論區 (一)】

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
隻馬瘋狂落飛

大氣電波講依d 即係想人買唔到

6.3 -> 3.9

2.4

2.2
隻馬瘋狂落飛

6.3 -> 3.9

2.4

2.2

唔洗買啦
陶生似想搵佢講下監獄生活
等大家知道七警會面對啲咩
雖然條友冇講好多
但俾我地睇到一個自視咁高的人坐完監會變成咁癲
都映射到七警將來

點同,佢本身中環精英有份傲氣
七警就只係公務員,最勁嗰個都只係總督察

仲要光明頂嗰個係打甩咗放返出嚟,而唔係放監,就梗係串嘴啲
七警呢?睇怕未必有咁嘅機會
隻馬瘋狂落飛

6.3 -> 3.9

2.4

2.2

唔洗買啦

影都無
7名在傘運時毆打示威者曾健超的警察,被裁定「襲擊致造成身體傷害」罪成。警察隊員佐級協會主席陳祖光接受港台節目訪問時,強調警員一定要守法及按程序工作,「但係有好多情況底下呢,係挑釁或者一 D 好侮辱性底下呢,係好難o既。」他指在佔中時,亦曾遇上部分示威者很挑釁的行為、態度或言語,認為警察要「忍住」並不容易。
被問到「忍不住」及觸犯刑事罪行間應有一段距離時,陳祖光指,警員雖是專業,面對挑釁要忍耐,但強調他們「工作上有困難,我地都係人。」
他又提到自己收到很多同袍的訊息,有部分對裁決很激動,亦有部分很理智,激動的並非大多數,又指有部分同事認為案件有不少疑點,但7名同袍仍被判罪成,認為判決不公,稱與學堂中學到的法例有別。
陳祖光勸喻同事要沉著氣及理性面對判決,合法解決,至於7人是否上訴,由他們的家人決定,如果他們決定上訴,該會將全力支援他們。

自認犯法al

"完左Club"其實不過文盲低學歷老散會咁多!!!

尤其班時沙那埋都係因學歷年紀花底etc冇得升既獻世老犬,炒又炒唔走俾件白皮你著下扮"大師父"咁乍仆街冚家讀書唔成籮底鏟!!!!

一句到尾,四千零蚊請個印賓大學生做錯都鬧得,點撚解大拿拿兩萬幾起薪請埋請埋你班文盲低學歷有錯唔屌得呀????fuck fuck
輸到影都無

6.3 -> 3.9

2.4

2.2

唔洗買啦

影都無

琴晚串到

你老母影都冇
以後咪再上嚟獻世
無料扮四條 睇黎佢內心係好嬲坐左一年

條噚晚喺度串
就係特登睇呢場有冇料到
又係吳
吳友加
今晚貼市分析
>好有興趣
又係吳

你想吳定馮?
犯婦人假傳聖旨
犯婦人假傳聖旨

有幾件都allin哂架,仲有白髮魔女
派比阿婆買生果
又係吳

你想吳定馮?

尋日個癲佬
友嘉bb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞