[賀喬遷之喜]【商業電台 光明頂 討論區 (一)】

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
今集其實無無謂謂,一開波就咬文爵字,借題發揮
講「恐怖襲擊」嗰part,似係佢一貫風格
但其實點解唔諗下政府講「唔係恐怖襲擊」
其實已經暗示咗「恐怖襲擊=伊斯蘭恐怖襲擊」
只係唔講到明傷害某宗教感情,而唔係真係蠢到唔識咬文爵字

陶傑style應該更加似係會話要反思下點解「恐怖襲擊」一詞係源自「伊斯蘭恐怖襲」
高永文講咗都好耐嘢
咁都抽到燒山

佢講「網台、爆粗、青筋暴現」抽埋黃毓民水㖭啦
又係好無謂,乜而家仲係咁大仇口咩?
人哋而家都讚你多啦,無啦啦開火做乜
dream bear 終於出番來
撐軒仔
文康署
要動員戡亂打左膠
邊到有得聽返
撐軒仔

播埋歌
撐軒仔

播埋歌

咁有義氣既
撐軒仔

撐軒仔

播埋歌

咁有義氣既

陶傑真係算係咁
撐軒仔

播埋歌

咁有義氣既

陶傑真係算係咁

其實係埋廣告
不過撐
大家有無印象
吳有家係半年前講 大陸政局開始穩定
上面就會派人來香港捉貪官,啲貪官會賣資產走人,香港樓價會跌

上半part中左,睇緊下半part樓價跌睇下中唔中
19有時真係bin得幾應棍
大家有無印象

穩定既係特首定咗啦,咁佢成日講乜鳩權鬥
今晚好悶,講黎講去三幅屁,都係嗰類套路,悶到想熄機
19有時真係bin得幾應棍

佢講拍片我覺得都係戇鳩鳩,一般主流講法咋喎
大家有無印象

唔係,兩件事無關係既
依家好明顯係有一派夾住香港,上面捉人其實就係另一派反攻
香港其實好唔明朗 睇埋人大同政協開會開成點先
大家有無印象

唔係,兩件事無關係既
依家好明顯係有一派夾住香港,上面捉人其實就係另一派反攻
香港其實好唔明朗 睇埋人大同政協開會開成點先

你諗下自己講緊乜先,咁叫無關
喇沙
冤獄
喇沙
冤獄

咩嘉賓黎
喇沙
冤獄

咩嘉賓黎

聽唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞