[賀喬遷之喜]【商業電台 光明頂 討論區 (一)】

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
水滸傳
三國演義
羅馬興亡史
莎士比亞

仲有邊本?

亨利四世同五世
呢邊好似無乜人聽

睇落呢邊多港獨立場嘅後生,可能都唔太buy陶傑?
又或者係開口埋口笑佢抽水,而冇細心睇過佢寫嘅嘢嘅人
所以冇咩人聽

我支持港獨,但都有keep住聽19。就算立場同佢有出入都好,聽佢節目點都有嘢袋落袋,學到新嘢。
最近商台打壓得好勁,網上link唔夠一日就被人del
btw支持港獨,支持泛民,甚至建制,或者對時事唔熟既所謂港豬,聽19都係冇衝突既。19最好一點就係佢幾乎不帶立場,抽離到好遠咁黎睇,自然較客觀同埋睇野睇得準d。另外,佢唔脫節嗰下好野,大部分知識分子尤其去到中年開始,後生仔世界同新科技呢d野根本唔會深究,但佢真係會了解研究下。
btw支持港獨,支持泛民,甚至建制,或者對時事唔熟既所謂港豬,聽19都係冇衝突既。19最好一點就係佢幾乎不帶立場,抽離到好遠咁黎睇,自然較客觀同埋睇野睇得準d。另外,佢唔脫節嗰下好野,大部分知識分子尤其去到中年開始,後生仔世界同新科技呢d野根本唔會深究,但佢真係會了解研究下。

同意就算立場唔係完全認同都可以聽
但我覺得佢對新科技同電子遊戲係有偏見
有聽開不過唔comment啫
有事佢講d 野唔係樣樣啱,但聽下都冇壞
雖然佢有時落井下石就聽到有d絕望
有聽開不過唔comment啫
有事佢講d 野唔係樣樣啱,但聽下都冇壞
雖然佢有時落井下石就聽到有d絕望

因為當年佢比人話收左錢支持唐唐ar ma
呢邊好似無乜人聽

所以冇咩人聽

唔洗諗得咁複雜
其實只係呢邊少人講時事政治
你睇熱門post九成都係講玩講食講溝女

其實都係
但討論政治嘅post都唔算係少人,但質素就
好似長毛參選個post都爆咗好多頁出嚟

之前我講brexit white paper無人理我

Don't lose heart
I did read your post
最近商台打壓得好勁,網上link唔夠一日就被人del

你唔識搵啫,其實有啲地方一路都keep住放
仲要唔算難搵

佢都叫冇立場
同埋佢出晒名科技盲
一講科技topic就難聽過粗口喎
呢邊好似無乜人聽

所以冇咩人聽

唔洗諗得咁複雜

關咩事
我晚晚聽
冇人 post 咁解
Bin到長毛應一應

長毛賊不甘寂寞

唔係
市民眼中林鄭係 greater evil
班左膠眼中經濟靠右既薯片先係 greater evil
但唔可以講出口
呢邊好似無乜人聽

所以冇咩人聽

唔洗諗得咁複雜

關咩事
我晚晚聽
冇人 post 咁解

咩關咩事,多唔多人講咪反映緊有冇人聽囉
以往高登個post的確係多啲人
Bin到長毛應一應

長毛賊不甘寂寞

唔係
但唔可以講出口

根本市民同你所謂嘅左膠普遍都係覺得薯片好啲
Bin到長毛應一應

長毛賊不甘寂寞

唔係
但唔可以講出口

咁長毛入去做咩

又黎突顯小圈子不公義?唔係話入去參與既就係豬係狗咩?
Bin到長毛應一應

長毛賊不甘寂寞

唔係
但唔可以講出口

咩為之我所謂既左膠?
我所謂既左膠就係長毛heidi 朱
只係你覺得撐薯片既都係左膠
Bin到長毛應一應

長毛賊不甘寂寞

唔係
但唔可以講出口

咁長毛入去做咩

又黎突顯小圈子不公義?唔係話入去參與既就係豬係狗咩?

入去綁撚住班選委叫人射落海囉
但主張射落海班選委一個都入唔到
成日驚 endorse 左 evil 就冇力抗爭係 on9 既
到時可以一句選委不代表我就推晒所有庄反佢老母薯片西架啦
佢對班選委咁撚認真做乜鳩
咁都抽到燒山
咁都抽到燒山

你究竟係咪堡主
重案組
十八國語言
十八國語言

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞