(多字小圖)8日北九州+垃圾高雄半日遊

115 回覆
12 Like 3 Dislike
有睇呀

聽聞你好快又飛喎,酒店行程搞掂哂未?
星期六飛
一早搞晒啦
而家好似好輕鬆無野緊張咁
有追睇啊~
問條好白痴問題 劃指定席係唔係要去排綠色counter. ??
我見成日好多人排隊 你趕時間點搞?
推推

答案就係你未趕時間之前劃定位, 就乜都搞掂晒啦

或者你埋到去清楚講晒日期時間,人數,邊架列車幾多號, 目的地, 相信係會快好多(你自己劃果時)
我就直接d,隊張紙仔比個員工睇
我都有睇你個遊記架,個武雄溫泉,御船山
我懶, 除咗由布院之森填, 都口講, 可能人多填form會快D
博多站通常叫你填咗先
互勉之
無錯,九州JR apps好好用
九州jr app即係jr西日本app? 只係識用乘換案內,兩者有咩分別?

Jr九州同Jr西日本係兩個唔同apps黎架
Jr app只有jr班次,時間表等資訊
乘換案內有所有交通工具嘅資料
我嚮九州坐Jr,查班次當然用返九州Jr apps啦
但係apps book觀光列車要比錢
東日本唔洗
如果要比錢嘅,相信連登某幾個會員會進貢唔小錢
(Day5 )
今日去築後吉井,點解去哩到?因為聽聞哩到有條街幾出名
搭第一班由布號列車,全車滿座,噢咗一個鐘頭先落車.
死火⋯⋯咁鄉下嘅

行到大街,都好清靜下喎

哩到係睇建築物嘅,條大街以前有火車行架

睇到個神社仔,入去睇下先

差D想手多多
條街都開始多車,哩個白色嘅外牆亦都係一個景點

行行下見到個窿

入到去

可能仲早未開門,剩係間屋我都望咗好耐,隔離仲係有人住架
出到去亂咁行

小心,突然會飛個小朋友出黎

嚮外面都聽到間小學演奏緊聖誕樂曲
隔離有間寺

地方好大,但一片荒涼,唔知係咪早呢,得個阿姑嚮到掃地

行多兩埗過條馬路又有景點

入面有個阿叔駐場,佢一輪嘴日文同我講嘢,我就 ,佢頂唔順問我:大灣?我話:凶講.阿叔:
嚮本簿仔到畫隻龜,寫埋你邊到黎嘅,比張小冊子你,咁自便啦
有幾個玻璃櫃放哂D(文物)

入人屋企要除鞋先

原來對紙門大有來頭,可惜屋內其他紙門就無咁靚啦,有D都破損咗
上到樓上

樓上乜都無,又比樓下細,樓梯又高又窄,都唔明著住和服嘅女仔點行上去
出花園行下

廚房

水井

廁所

行完花園就走啦
而我亦都行返去火車站,但我選擇行另一方面,因為想睇下哩個叫(福神社)係點.

咁架咋
行去火車站啦,但我以爲可以沿路行去車站,點知有圍欄圍住,搞到我兜大圈又要踩落人地個柿田處 ,仲驚唔夠時間搭車

下一站:肥前鹿島 ,又去返祐德神社

(Day5未完 )
一個人都無
人唔多,可能返哂工返哂學啦⋯⋯始終都係平日
(Day5續 )
又去祐德神社
噚日三點幾鐘去到,點知上唔到山,今日再去,去到鹿島站上巴士,見到哩個提示.

有泰文 ,感覺到依家越來越泰國人自由行去泰國,起碼噚日去哩一到都見到幾個泰國人.
噚日以為太晏去到所以條街靜英英,原來唔係

小狗三兩隻,D舖頭點做生意?
同一位置

右手邊玻璃幕牆係電梯,中間係休憩所, 左手邊係御本殿

比錢搭𨋢有嘢送

上到之後

裝人裙底最開心
經過哩到,再上山

嘩⋯⋯好多鳥居呀
再入D

又再入D

D樓梯唔易上,見到唔小人小心翼翼行落黎,我唔想一世留嚮到,都係唔上啦
哩兩隻應該係狐狸,可惜經過日月洗禮,已經變到隻狗咁

落返去御本殿

入去休憩所望下

入面無人,得個阿姐嚮櫃臺後面
行樓梯落去

哩間舖個燒餅幾好味,但超熱氣

跟著返去博多,走去行吉之島
第二日去別府
(Day5完 )
見係你哩個字咋⋯⋯出多一日啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞