(多字小圖)8日北九州+垃圾高雄半日遊

115 回覆
12 Like 3 Dislike
既然未去過台灣,而星期五飛熊本只得中華航空經高雄再落地等個零鐘先飛熊本,返港時嚮高雄住一晚,等我了解下台灣係點嘅⋯⋯就係咁,出發

咁啱有班拜神團同機,好在個和尚坐我後面,唔係實嘈死我

啱哩隻嘢食多D
個半鐘左右到高雄,一過登機橋就有專人帶領去轉機處辦理安檢手續後就到候機大堂啦

就係哩位C9,同行仲有一個轉機去札幌嘅女仔

場內充滿聖誕氣氛

上機前拜神又方便

只得個機身,咕𠱸同頭墊有佢個樣
五時鐘後出熊本機場,當時又凍又落雨,見到有架免費巴士由阿蘇機場去肥後大津,點知佢要我坐六點果班車,不了 ,後面巴士上客直去熊本JR站,比錢買飛上車 (辛苦囉 )
話說我嚮高雄等上機時見到兩公婆加一對幼稚園咁大嘅兄弟,兩個已經嘈嘈閉,機上又聽到佢地嘈,到阿蘇機場坐巴士去熊本都仲有一個不斷嘈,仲要係塞足兩個幾鐘車
點解可以講四五個鐘又唔喉痛聲沙嘅?
到步仲係落大雨,我又無帶遮,好在著件有帽嘅風褸,同果台灣一家落車後叫司機開行李架門,點知車上有個日本啊姐同個司機唔知傾乜,我地要淋雨企嚮路邊等
拎咗行李要問人酒店嚮邊,其實行過對面馬路就到 ,係因為佢凹入條街啫
check in後即刻去火車站搞車飛,去FamilyMart搞巴士飛,然後食嘢

蓮藕窿黃色果D係我地食燒肉果隻芥辣,唔怪得叫火之國
Day1完
LM
高雄係我最鍾意嘅臺灣城市

不過今次選舉後
點解唔係福岡落搭JR 到熊本
明明個時間仲少過你轉機時間
唔阻中華台北高雄發大財
係囉
有幾多個政客會實現佢所講嘅諾
係喎⋯⋯未講行程比大家睇
點解要轉機唔直飛熊本?因為我想睇下台灣係點,同埋我未試過轉機,咪當一次經歷囉
咁我嘅感覺應該會令你失望啦
你只係睇高雄機場渣。。。。。。。
未試過買呢種,即係去程要停一停高雄個零鐘上客

回程就係高雄留一晚?
去程:香港>高雄。落機,入機場等個零鐘,轉第二架機去熊本
回程:熊本>高雄。落機,入境,住一晚,第二日返港
唔洗急⋯旅程啱啱開始
你買邊間既機票
回程可以揀逗留幾耐定係fix 左
罰你睇返第一行
回程時間我自己簡
Live
唔係,做直播太辛苦,我唔掂
行程表呢
好想去中九州
多謝老細
唉巴你都係日本通啦,拎起個喼合埋眼都大把好地方去,我嘅行程,幼稚園級咋
日咩本通
去過幾次ja
出未
嚟緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞