[Netflix]The Final Table (煮到最後) 好好睇

136 回覆
65 Like 2 Dislike
幾鍾意睇Netflix個ugly delicious
4xx間中食一鑊我覺得ok. 但我諗係食唔飽
想睇個藝術家入決賽自己煮一碟

想mark贏,mark果碟個idea好,又敢冒險

見成班judges討論都讚得幾好㗎,點知突然宣布果個係無咩特別嘅,不過個人覺得好過魚頭果個。
賽制唔評論
但我覺得佢拍得好靚
睇得好賞心悅目
最可惜係冇得睇日本人去到日式料理嗰集
是旦一間好少少嘅西餐main course都要$300up 啦
佢話哂都二星大廚
個post變咗Charles fans post咁濟
佢真係好可愛
想睇佢入決賽 藝術成份好高 想知佢個人煮嘢食嘅lv去到邊 因為一直覺得佢好有諗法 但味道方面個partner主導多啲
睇完了 美國評審突然推翻本來講嘅準則 好無奈 final table 9個評審嘅菜式明明個個都好創新 而家贏咗個碟完全唔match 對比起覺得係好悶嘅菜式 好登醉鴿唔抵
利申 Charles 支持者
美國佬偏幫美國佬
睇到第5集 幾鐘意佢
佢煮得好食 又靚 而且次次都有自己既理念放到落去
利申 Charles 支持者
睇到第5集 幾鐘意佢個隊
佢煮得好食 又靚 而且次次都有自己既理念放到落去

另外Shane果隊都幾鐘意 好有實力好有名氣但又唔會比自己個框框住
睇到尾2果集都覺得正正常常 幾好睇
但最後突登做俾個美國人 嘥9氣
Charles真係好有想法 睇埋佢ig 自己寫d野就知 好inspiring
Shane 個隊煮d野每次都睇到我流晒口水
lm
tb果隊真係好乞人憎
成日話自己最細 又要冒險 之後話人唔理解佢道菜
真 人地揀佢重賽 仲要覺得人地問題 唔關自己事
Shane 間餐廳 keep 住一星
想知係咪每一集都去唔同國家?定只係同一個stage
好明顯係喺同一個地方拍哂啦
想知用咗幾多日拍 冇乜換衫咁
英國出名劣食啦
唔通煮仰望星空批咩
呢套真係好高質
好似睇緊真人版食戟咁
一個鐘內諗到啲咁撚跳嘅料理仲要煮到出嚟
Ash嗰隊真係算9數啦
集集都尾三
印度婆個感覺都好上唔到大台咁,

最中意一定係藝術家隊同爸爸隊
藝術家整啲嘢好有諗法同意思,但次次整出嚟都唔協調
所以其實就算佢哋入到final要分開的話其實都唔睇好
有專登上網搵佢啲論文嚟睇過
佢真係研究dining嗰啲文章幾有趣
反而爸爸隊就真係勁
集集都贏咁制
Charles 一開始真係好吸眼球,但後尾好似差左

Shane 香港間 Arcane 都幾貴,不過水準真係幾高一星比小左。 想試埋Esdras 間 11westside
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞