[Netflix]The Final Table (煮到最後) 好好睇

136 回覆
65 Like 2 Dislike
個ash終於走
其實佢個fd先勁
完美廚藝,又靚仔,又謙虛唔要功
幾乎每一次評語都係話單獨食材處理得完美
但係整體唔夾
個結局 仆你個街,咁都贏,一定唔睇第2季
一開始又話睇重創意,睇idea, 之後個美國評審又話要完美,大佬你兩個鐘點完美,咁個個用舊recipe就得啦,個比賽初衷都冇左
我覺得分分鐘其他評審費q事同個美國評審嘈,求其agree算
agger 個美國評審好似同佢之前講既嘢唔同左咁
真係估唔到係佢贏 本新以為佢拍檔有機拎到冠軍
前幾日入影視台搵嘢睇見到呢個post就走去睇
好撚好睇!
由第一集已經好鍾意charles
個藝術氣場勁到爆燈,個樣個造型你唔講我知佢係chef 我實以為佢係頂級髮型師/音樂家/畫家。咁多隊team 碟dish 次次都係佢個風格令我感受到最多藝術成份,唔係講笑真係令我對蟋蟀改觀,海膽嗰集真係好靚。廚藝技術同darren 嗰team 比有過之而無不及!點解入唔到決賽
至於darren 開頭我對佢無乜感覺,之後由日本嗰集開始欣賞佢,睇得出佢個野心同對日本料理嘅執著真係好大 同埋好急切證明hakujin 都可以做一流嘅日式料理,淨係hakujin 呢隻字都出現好多次,贏到喊嗰下真心連觀眾都感動埋,好熱血。同埋好欣賞佢敢冒險嘅精神證明自己,唔似Timothy 最後煮自己最熟嘅dish 仲估唔到贏埋兩個老屎忽
不過嗰兩老真係好勁 由頭贏到落尾咁濟,經驗真係好重要,煮親啲嘢我都好想食 特別係thanksgiving
最憎就係Ash, 啲性格都幾乞人憎 人哋畀親負評你你都話嬲 個格又"巴渣"到死 真係似足TB

香港開餐廳嗰個墨西哥人都好勁,好想去試下 唔知幾貴呢 old man Shane都有喺香港開有冇人知邊間?
自膠 覆完先見到原來上面有link
有冇食過米芝連個d中菜,一樣好撚好食。麻婆豆腐一定有深度過English Breakfast啦
Shane 個間叫Arcane 墨西哥佬Esdras個間叫11 Westside
好想試
charles會唔會開展覽開到香港呢
好好睇
但點解第二集係殘體
終於睇完 好睇

好想兩老贏
我都好鍾意呢隊 原來淘汰咗 早知唔入嚟住 依家睇到巴西篇
啱啱睇完

真心對Timothy同個美國評審非常之失望
其他評審又係on99聽佢講
明明一路都話注重創新同勇於嘗試
最後又無啦啦轉軚
覺得Mark先值得贏
明明唔係有岀錯 只係冇人煮慣煮熟咁完美
Timothy贏都贏得好唔光彩
好登Mark Shane Darren 唔抵
其實一路睇一路覺得啲評審應該唔會講錯
charles嗰隊應該係好多想法好浮誇但完全唔協調
每次啲評語都係話每樣食材單獨煮到完美但擺埋一齊就唔夾
btw 真係好鍾意Charles呀!!!
睇得岀佢對人同自然充滿由心而發嘅愛
好享受個比賽,菜式好有個人想法又實行到岀嚟
外表雖然似文靜寡言藝術家但實際上對人好nice好熱情
已follow 佢instagram

送上兩張Charles 靚仔相

咁樣都只係casual lunch 真係好有才華

呢張笑得好可愛 兩個好有愛
我睇完第一時間都係搵佢ig
佢嘅氣質好出眾 第一集望到佢眼前一亮
SAME!!
完全同意,真係眼前一亮
以為澳洲佬會贏
巴西廚神幾正

Arcane 嘅main dishes 要4xx一碟
我呢d 窮撚都係返屋企睇片算了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞