[Eason] 陳奕迅討論區(6) - 12月12日唱片舖見

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
唔係單單冇咁有故事
而係完全冇feel 個原因係佢用既phrase全部都係堆砌出黎 全部都係廣東歌常見既詞語將佢放哂入去就算 聽落好生硬
雖然d詞係常見 但係堆埋哂一齊反而覺得好哽耳
陳生填啲快歌反而9啲都ok
首歌係正就正,
唔正就唔正,
好聽讚下有乜問題,
唔好聽佢都會自動收皮架啦,
當初我都好唔鍾意eason搵謙叔填,
但由5月到宜家,
聽大大小小佢自己講出來又好,人地訪問佢又好,關於呢隻碟嘅嘢,
好難唔理解點解係搵謙叔填架喎,
尊重Eason尊重Duo band好難咩,
你話我打手咪打手 我係鍾意首歌同隻碟架啦,本身個個都話期待嘅,一個二個平時唔上水唔聽Eason嘅專登入來屌尻陳詠謙做乜勁? 第一次聽首歌咩?
我覺得漸漸寫得好啲
漸漸個storyline比較清晰
【💿預購Eason新碟,換領「《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》放映會X分享會」入場證‼️】

由即日起至11月30日,於UShop及各大唱片店預購eason and the duo band全新專輯《L.O.V.E.》,回答問題及填妥以下表格,並上傳正式收據,回答得最有「愛」, 即有機會得到「《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》放映會X分享會」入場證兩張(名額:180位)。截止時間為 2018 年 11 月 30日,下午11時59分。

立即參加: https://umusic.digital/loveinframes/

💙《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》放映會X分享會🎬
日期:12月7日 或 12月8日
時間:下午7時05分
地點:MOViE MOViE Cityplaza
地址:香港太古城道18號太古城中心5樓

#陳奕迅 #easonandtheduoband #LOVE #LOVEinFRAMES 陳奕迅 Eason Chan UM Webzine 環球娛樂網誌
兒登仔真係好鬼厭悶
聽下好歌算啦
唔好三日唔埋兩日就出嚟屌啲詞
我已經冇再理佢地
真心黑又好派膠都好都唔關我哋事
真正嘅臣粉係會明白同尊重Eason嘅選擇
我只會享受duo band帶畀我嘅歌
而個啲咩咩「真正臣粉唔會覺得龍舌蘭好聽」個啲真係可以收收皮
Eason隻新碟而家得幾首歌都已經上左apple music第三
理班7碌都嘥時間
隻歌用字就一定唔係填得好

但我又覺得佢寫到個mood出黎
同第三者之間 既唔捨得但又知道無可能 果種感覺
我都屌左陳生d詞好耐 但今次絕對唔算差
或者有類似經歷既人先會明 果種自私同無奈啦
根本有班陳生盲反認為點作都係垃圾
千祈唔好讚謙叔本人同佢任何作品
一係俾人話打手
一係Cap你圖俾人追撃
是但啦 鐘意一個歌手就已經係打手啦
咁計既話 呢個post 都好多rb 打手啦
何況阿臣已經上左神台 都唔知有咩好拗

無啦無啦
香港樂壇搞成咁都係因為佢地

又話支持廣東歌,人哋出歌又要踩
有要求係好事既 如果係理性討論...
全中
簡單啲講就係只要係香港人做嘅就咩都鬧 永遠睇唔起自己人 全世界應該得呢度係咁畸形
Cls 陳奕迅個女上微博熱搜榜第一名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞