[Eason] 陳奕迅討論區(6) - 12月12日唱片舖見

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
Youtube 個我們jj翻唱版成個廝殺戰場咁
樓主個踩場comments好勇
講事實姐
冇理由其他人可以捍衛自己偶像
我臣就唔得架嘛
期待今晚
琴晚唱成點?
尋晚有唱?
樓主好英
出面講緊真係大公海
成班jj fans唔係人咁笨
你估係連登仔啲小學雞咁小兒科
我都留言Support樓主呀
金馬果晚上YouTube 有full version睇呀
個到有幾多二千後蝗心知肚明
都幾意外 內地果邊樂迷質素真係仲好過本地
反而 而家仲聽到人話eason把聲大不如前 話佢退步
睇返內地 識聽歌既人真係比我想像中多
不過呢個時代已經係屬於張敬軒嘅時代
唔到我地臣迷唔承認
我唔係咁睇 反而eason最近呢幾年 內地人氣高左
影響埋本地既人 都開始好重視佢
我覺得由上年開始 港台表演 叱叱表演 ,仲有台灣果個kkbox表演 證明越黎越多人開始留意返eason
感情其實都係唱功既一種。 成日話佢感情好
感情人人都有 但點樣運用 投放 就係好需要唱功去配合
把聲退步 唔敢講 但整體上eason係不斷進步
想張敬軒都加油 之前睇到fb個page話佢會開演唱會
啲人留言話佢開得好密 好似無左種吸引力咁
想佢真係唔好太多產 寧願佢慢工出細貨 有質素既歌仲好
我以前都好鐘意軒仔
唱live好穩好收放自如
宜家太過濫用高音反而麻麻地
支那就支那啦
内乜撚地
我都唔同意
出面各大平台數據顯示都唔係咁喎
Eason係中港台都有大量fans pool
最重要係聽眾層面闊
反而我睇到而家阿Gem就真係勁啦
Spotify唯一貼住eason嘅聽眾量就只得佢
Eason只係輸比姐倫同JJ
其他同佢都爭好遠
龍舌蘭就出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞