呂麗瑤,大話精,老屈教練,官都唔信你,哈哈哈哈

201 回覆
552 Like 12 Dislike
呢件事令到樓主/大家開心,亦都唔關你事
因瑤係人都屌得架啦,你未屌過咩?
無唔無聊,亦都唔關你事喎
香港仲有法律咪值得開心囉
佢亂咁屈鳩人告上庭係浪費緊納稅人啲錢
咁咪關我事囉
人地講乜野你都淨係聯想到屌閪
你返去成人台討論算吧啦
冇證據=無罪
冇證據你又憑咩話人有做
no on9 pls
咁咪即係無囉,我地而家唔係話個教練無做過,係條女事後屈佢非禮喎
發生咗呀教練都認呀
智商低唔諗屌閪諗唔到野講架
分到
有按摩(有做)無罪(無非禮)
你想表達咩
都話條臭雞博上位
但裁判官明言接納事主並非為報復或個人利益而公開事件,讚揚她勇敢無私,其行為會令社會愈來愈公平,無論裁決是否如事主所願,法庭仍對她無懼社會壓力和公眾注視予以讚揚。
一個成年男人,叫個唔夠十六歲的女仔除淨條底褲按摩,係正人君子的行為????至於唔入罪,唔等如佢無做過,「十二點後我話事的」的「佐敦之虎」都被法官 裁定「以三合會社團成員身份行事、聲稱是三合會社團幹事」罪名不成立啦。
佢唔咁樣講,以後冇人企出黎
不過心照啦,官都唔信佢
女學員網上吹大左,林鄭做多左,又柒一獲
咪咁快掟石住,睇埋個官既判詞先啦

練官坦言不論裁決是否如事主所願,她無懼社會壓力和公眾注目而挺身公開事件,本身已是極為值得讚揚的行為。但練官坦言,法庭不是推動社會運動的地方,法庭的工作範疇十分狹窄,須按每宗指控的證據作考慮,不會受到事主挺身的目的、以及社會大眾的意象影響。練官強調,每個決定必須依據證據而定,亦必須考慮證據是否達致毫無合理疑點,罪名成立與否,是基於證據,決定或非反映事實。
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20181116/58919187
練官坦言不論裁決是否如事主所願,她無懼社會壓力和公眾注目而挺身公開事件,本身已是極為值得讚揚的行為。但練官坦言,法庭不是推動社會運動的地方,法庭的工作範疇十分狹窄,須按每宗指控的證據作考慮,不會受到事主挺身的目的、以及社會大眾的意象影響。練官強調,每個決定必須依據證據而定,亦必須考慮證據是否達致毫無合理疑點,罪名成立與否,是基於證據,決定或非反映事實。

練官亦解釋,本案沒有法理上的爭拗,非禮控罪不需其他佐證,被告若以手觸及事主私處,已構成非禮。事主案發時是16歲以下,她是否有能力同意被告作出有關行為,並非法庭考慮範圍。非禮控罪亦不要求受害人必須向他人投訴或透露事件,有關情況只是評估事主口供是否可信的其中一環。

個官都話佢唔可信
幾時有講話有發生過傻鳩
死臭雞
直頭關全港男人事啦
條女唔仆街 咁都告得入嘅話
第時有條女告鳩你十年前非禮
睇你仲可唔可以獨善其身
無錯 法官點判係一回事
事實個啊叔都認左係除左條褲按
就算冇摸人塊閪都唔撚得啦
連登仔逐個同你metoo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞