突發 英國脫歐大臣Dominic Raab 辭職

366 回覆
54 Like 1 Dislike
仲有hard brexit = good friday agreement
hard brexiters根本就無好的alternative,話倒閣話左成半年都無動作。想要eu benefits 又唔想留係eu 的唯一方法就係做rule taker ,公投之前同之後remainers已經強調過好多次,班brexiter一直逃避現實,諗埋啲不切實際的想當然,到今日咪又係要面對現實
無deal 一刀兩斷隨時GDP一下跌3-7%
可能十年八載都recover 唔到
其實brexiteer應該唔想要eu benefit
啲老人家
想要嘅係堆remainer
噉冇法啦,鬼叫公投真係投輸咗咩
依家洗濕個頭
歐盟依家擺到明係強勢過英國,no deal的話英國飛機係機埸會起唔到飛,有即時糧食同醫療物資短缺的問題。
等北愛同愛爾蘭統一算啦
No deal都有方案㗎啦
唔會有「起飛唔到」嘅問題
但應該都要畀錢
根本現實就係齊齊仆街
一開始歐盟都好強硬架
May姐同向歐盟跪低有咩分別
拖住歐盟咪遲早俾啲歐豬累死,一係做德國傀儡
咪跟 good Friday agreement
比北愛公投獨立囉
反正都係一半一半

雖然唔覺得班炸彈人公投留英嘅話會收手
喂依家歐盟冇退到㗎
英國淨係玩自爆,退會席但keep住守rule
歐盟心諗咁大隻蛤乸啦
無乜可能,你估鬼佬係支拿人咩,斷水斷糧
做唔到學咩人玩民主公投
垃圾
i mean 一開始歐盟自己軟化就係怕自己都攬炒嘛
點諗到隻may送大禮
而家係你死only歐盟無事
英國係歐盟已經有特權
同德法三頭馬車,點樣做傀儡?
英國傻撚左
果陣個個都吹奏脫歐好,話歐盟左膠垃圾,依家脫到成pat屎咁,講數又唔夠歐盟講,硬脫又等於自殺
究竟no deal係唔係要起hard border
三頭馬車

諗起英法綏靖政策,而家邊個lead住歐盟有眼睇啦
IRA 都唔係當年啦,邊有人同你放炸
real ira 早幾個月先放完炸彈嚟
假脫R好過硬脫R?
跟本返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞