[認真] 點識怕羞既男仔?

121 回覆
5 Like 4 Dislike
就咁聽樓主形容 都覺得果個男仔冇咩競爭力既人黎 樓主條件差?

點為止無競爭力
同埋佢讀個科係我一直好有興趣但當初(為前途)而唔夠膽揀,聽到佢都真心好鍾意呢方面既野,令我更欣賞佢

我條件上面都講左 唔會話係差 但唔特別好係真既

依家啲人唔aggressive就無競爭力架啦 好似係
我樣都唔算差呀 正正常常樣 但我好毒下 點解冇女埋身

20歲仔

環境因素

20歲仔

環境因素

我圈子細
認真回返,點解我做咗廿幾年人都未遇到樓主呢啲女仔
我都係好怕羞,連想入餐廳食飯、去啲未去過的地方買嘢,都會喺門口徘徊一陣先敢入
通常因為怕羞我會好慢熱,唔熟我的會覺得我係怪人,之後就唔想理我
但熟我的人就知我好nice,但熟我的人大部分都係男

慢熱真好慘 新識既人會覺得我地難相處 不過都無辦法,唉
其實唔單止係男,女都係啦,你地男仔都會覺得多野講唔怕醜既女仔易approach d啦,大學到就算有男仔approach佢地都會話我太問一句答一句 其實我都盡左力 有興趣話題我先講多啲,不過到時又會被人嫌煩

20歲仔

環境因素

我圈子細

返工定讀緊書
樓主係咪樣講
靚仔樣加毒撚性格好吸引呀?

20歲仔

環境因素

我圈子細

返工定讀緊書

返緊工呀 份工冇女仔
肉地
同埋我放假都少出街 我多數都係男仔fd
就咁聽樓主形容 都覺得果個男仔冇咩競爭力既人黎 樓主條件差?

點解咁多人鍾意stereotype怕醜就無競爭力
如果呢個世界個個都咁aggressive一早打到7 彩

講真 有番咁上下條件既女仔都鐘意口才了得既男仔 而唔會簡舊呆木 除非知道自己差,配唔起呢類男仔,先會簡件唔出聲既宅男

我中學連個d樣柒肥嘅女同學都係鍾意同多野講唔怕醜嘅人玩 真係好少好少極少女仔好似樓主咁
其實都同佢一齊上左成個sem既堂,上堂通常坐大家附近 但都係grp discussion個陣先會講下野
佢份人好怕醜 對男對女對prof都係唔係幾講野 所以我唔係幾敢好主動
暫時又唔算鍾意佢既,有啲好感,希望可以了解佢多啲做個朋友
有無人可以提議啲可能+唔係好odd既方法?

我自己就
樣一般 唔醜唔靚
身材ok啦 叫有肉地既

但性格都係慢熱啲 同唔熟既人多數都係人問一句我先答 唔係好識諗話題 係自己有興趣既先會講多啲

你好呀欣宜

放過人啦
同埋我放假都少出街 我多數都係男仔fd

返工又真係難搞啲 有無叫fd介紹下女仔

講真 有番咁上下條件既女仔都鐘意口才了得既男仔 而唔會簡舊呆木 除非知道自己差,配唔起呢類男仔,先會簡件唔出聲既宅男

我中學連個d樣柒肥嘅女同學都係鍾意同多野講唔怕醜嘅人玩 真係好少好少極少女仔好似樓主咁

我覺得做朋友又咩性格都無咩所謂 摺同yo既都有好人,只要係三觀正既人做朋友就ok
只可以話有陣時真係好睇個人運氣 ,做左20年人,讀過咁多書都無遇到好似樓主咁好嘅女仔
怕醜仔真係好正

同意
同怕醜仔相處好青澀

又唔見有人鍾意我

你樣衰啊屌你老母

我覺得做朋友又咩性格都無咩所謂 摺同yo既都有好人,只要係三觀正既人做朋友就ok

係唔係呀你 靚仔開朗你唔想埋堆?
緊係啦 自己咩level最好同番咩level既人一齊
人貴在有自知,你都算好啦

其實真係有女仔唔鍾意靚仔,覺得呢d人花心無安全感,真實世界聽過幾個女仔咁講過

其實真係有女仔唔鍾意靚仔,覺得呢d人花心無安全感,真實世界聽過幾個女仔咁講過

靚仔就花心 樣衰就專一? 唔好傻啦 佢地係冇花心既本錢,男人十個有十個都係花心,但唔係個個有資格花心

靚仔就花心 樣衰就專一? 唔好傻啦 佢地係冇花心既本錢,男人十個有十個都係花心,但唔係個個有資格花心

唔鍾意靚仔但唔代表鍾意毒L
講左啲咩出下街參透下
樓主9up
咁講其實係想比個假希望d怕羞毒撚
認真,主動啲瘋狂揾佢傾計就ok

利申:怕羞仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞